Mungboon nieuwe oogst 2020
Groene mungbonen zijn heerlijke veelzijdige peulvruchten die uitstekend verwerkt kunnen worden in verschillende gerechten. Heerlijk in salades, soepen en stoofpotten.
- De beste kwaliteit aardappelen
- Vóór 16:00 besteld, overmorgen in huis
- Gratis verzending: NL v.a. € 20,- / BE v.a. € 30,-
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
Mungbonen kopen
De hoogste kwaliteit gedroogde Mungbonen koopt u eenvoudig en snel in onze shop. Wanneer u uw bestelling op werkdagen voor 16:00 besteld heeft u deze overmorgen al in huis.
Mungbonen
Mungbonen zijn kleine groene bonen bonen met een lichte streep in het midden. Deze heerlijke bonen, ook wel bekend als mung beans, green gram of katjang bonen, worden al duizenden jaren gebruikt in de Indiase en Chinese keuken.
Ook in rest van Azië zijn deze kleine groene rakkers heel bekent. De textuur van deze boon is dik en vlezig. Vergelijkbaar met de welbekende bruine boon. Qua smaak zijn de bonen vegelijkbaar met linzen. De groene boontjes nemen veel op en hebben een stevige bite. Ideaal wanneer u deze boon als vleesvervanger wilt gebruiken.
Wist u trouwens dat taugé de gekiemde versie van de mungboon is?
Mungbonen bereiden
Mungbonen zijn heerlijk om te eten, echter is het wel van belang dat u hier voldoende tijd voor vrijmaakt. De bonen moeten namelijk wel een tijd weken.
- Was de mungbonen goed.
- De volgende stap is het weken van de bonen. Vul een pan met water en laat de bonen het liefst 24 uur weken.
- Kook de boontjes in ongeveer 45 tot 60 minuten gaar
Mungbonen bewaren
Gedroogde mungbonen kunt u gemakkelijk een lange tijd bewaren. Wanneer u de bonen op een koele, droge en donkere plek bewaard kunt u ze tot wel een jaar bewaren. Na een jaar wordt over het algemeen de schil wat harder. De bonen kunnen nog wel gegeten worden, maar moeten langer geweekt en gekookt worden.
Art.nr. | Mungboon |
---|---|
Aanbevolen bereidingswijze | Koken |
Art.nr. | Mungboon |
---|---|
Aanbevolen bereidingswijze | Koken |
Bewaaradvies | Donker, Droog |
Bewaartemperatuur | Gekoeld |
Bewaartijd | 1 jaar |
Biologisch | Nee |
Kooktijd | 45 tot 60 minuten |