GRATIS VERZENDING VANAF: NL € 20,- / BE € 30,-

Minimale bestelwaarde: € 7,50

SNELLE LEVERING

Vóór 16:00 besteld, overmorgen in huis

TOP AARDAPPELEN & SUPER SERVICE 

Snelle reactie op uw vragen via telefoon & mail

Geen gesjouw, Wij bezorgen aardappelen bij u aan huis!
Geen gesjouw, Wij bezorgen aardappelen bij u aan huis!
Rode bonen ( 500 gram ) nieuwe oogst

Rode bonen ( 500 gram ) nieuwe oogst

Rode bonen zijn een zeer smaakvolle en voedzame toevoeging aan uw voedingspatroon. Uiterst geschikt voor het bereiden van bijvoorbeeld chili con carne. Ook uitstekend te gebruiken als vleesvervanger.

Vanaf € 1,50
Beschikbaarheid: Op voorraad
Omschrijving

Rode bonen kopen

De rode bonen is ons assortiment zijn van hoge kwaliteit. Speciaal voor u geselecteerd zodat u de hoogst mogelijke kwaliteit bonen in huis haalt. Wanneer u uw rode bonen voor 16:00 besteld, heeft u ze overmorgen al in huis. 

Rode bonen

Rode bonen worden ingedeeld in de categorie peulvruchten en kunnen verwerkt worden in zowel warme als koude gerechten. Zoals de naam al doet vermoeden hebben deze bonen een prachtige rode kleur, maar kunnen soms ook een vleugje bruin bevatten.

Bonen kunt u met het grootste gemak gebruiken als heerlijke vleesvervangers. Met ongeveer 70 gram bonen vervangt u al een portie vlees. 

Rode bonen bereiden

Gedroogde rode bonen bereiden is een klusje waar u wel even de tijd voor moet nemen. De meeste tijd bent u kwijt aan het weken van de bonen. U heeft daar gelukkig geen omkijken naar.

  • De eerste stap wanneer u gedroogde bonen gaat bereiden is het wassen van de bonen. Het gemakkelijkste is om hiervoor een zeef te gebruiken met kleine gaatjes. Wanneer uw bonen goed schoon zijn kan het weken beginnen.
  • Vul een pan met 3 maal zoveel water als bonen. Gedroogde rode bonen moeten minimaal 8 uur geweekt worden voordat ze gebruikt kunnen worden. 
  • Vervolgens kunt u de bonen gaat koken. U hoeft het weekwater niet weg te gooien, dit kan gewoon gebruikt worden als kookwater.
  • Het koken van de bonen duurt ongeveer 1 á 2 uur. 

U kunt nu de bonen verwerken in bijvoorbeeld een soep, chili con carne of heerlijke groenteburger. 

Rode bonen bewaren

Gedroogde rode bonen kunt u maanden bewaren. Het is hierbij wel van belang dat u deze koel, droog, donker en goed verpakt bewaard. Wanneer de bonen blootgesteld worden aan licht, vocht en warmte kunnen de bonen gaan kiemen of schimmelen.

Specificaties
Art.nr. Rode bonen ( 500 gram )