GRATIS VERZENDING VANAF: NL € 20,- / BE € 30,-

Minimale bestelwaarde: € 7,50

SNELLE LEVERING

Vóór 16:00 besteld, overmorgen in huis

TOP AARDAPPELEN & SUPER SERVICE 

Snelle reactie op uw vragen via telefoon & mail

Geen gesjouw, Wij bezorgen aardappelen bij u aan huis!
Geen gesjouw, Wij bezorgen aardappelen bij u aan huis!
Bruine bonen (500 g) Nieuwe oogst

Bruine bonen (500 g) Nieuwe oogst

Maak een heerlijke bonensalade of chili con carne met onze verse bruine bonen. Bruine bonen zijn rijk aan vezels en bevatten relatief weinig calorieën. 

Vanaf € 1,25
Beschikbaarheid: Op voorraad
Omschrijving

Bruine bonen kopen

De gedroogde bruine bonen in ons assortiment zijn van superieure kwaliteit. Wij willen natuurlijk dat u de beste én de lekkerste bonen in huis haalt. Wanneer u uw bruine bonen voor 16:00 besteld, heeft u ze overmorgen al in huis.

Bruine bonen

De bruine boon is afkomstig van een peul dragende plant. Zeer rijk aan vezels, vitaminen, mineralen, antioxidanten en eiwitten. Door het hoge eiwitgehalte en de langzame koolhydraten zijn bruine bonen een uitstekend alternatief voor vlees. Ze komen daarom ook veel voor in vegetarische gerechten.

Bruine bonen bereiden

Wanneer u bruine bonen wilt klaarmaken is het van belang dat u rekening houdt met de bereidingstijd van deze peulvruchten. Wij raden aan om de avond voordat u de bonen wilt eten alvast te beginnen met de voorbereidingen.

  • Was de peulvruchten goed.
  • De volgende stap is het weken van de peulvruchten. Dit is de belangrijkste stap in de bereiding van de peulvruchten. Doe de peulvruchten in een pan en vul de pan met driemaal zoveel water. Laat de pan minimaal 12 uur weken op het aanrecht.
  • Gooi het weekwater niet weg, dit kunt u gebruiken als kookwater. Daarnaast zorgt dit voor extra smaak.
  • Kook de peulvruchten in ongeveer een uur tot anderhalf uur gaar.

Bruine bonen zijn vol van smaak en u maakt er de lekkerste gerechten mee. Maak bijvoorbeeld een heerlijke salade met verschillende bonen, zoals bruine bonen, witte bonenkikkererwten en kidneybonen. Of maak een huisgemaakte chili con carne met uien, paprika en gekookte witte rijst. Heerlijk en simpel! 

Bruine bonen bewaren

Gedroogde bruine bonen kunt u gemakkelijk een langere tijd bewaren. Wanneer u de bonen op een koele, droge en donkere plek bewaard kunt u ze tot wel een jaar bewaren. Na een jaar wordt over het algemeen de schil wat harder. De bonen kunnen nog wel gegeten worden, maar moeten langer geweekten gekookt worden. 

Specificaties
Art.nr. bruine bonen