GRATIS VERZENDING VANAF: NL € 20,- / BE € 30,-

Minimale bestelwaarde: € 7,50

SNELLE LEVERING

TOP AARDAPPELEN & SUPER SERVICE 

Snelle reactie op uw vragen via telefoon & mail

Bewaaradvies

Voor een versheid en kwaliteitsgarantie is het handig om onderstaand bewaaradvies te volgen. Hierdoor zal u langer van de versheid van de aardappelen kunnen genieten. 

Aardappelen bewaren

Bewaar de aardappelen op een droge, donkere en koele plaats. De ideale temperatuur om aardappelen te bewaren is tussen 7 en 10 graden.

Het is belangrijk om de aardappelen niet te lang bloot te stellen aan licht en ze op een donkere plek te bewaren. Zodra de aardappelen te lang blootgesteld worden aan licht worden ze groen qua kleur. Dit veroorzaakt een bittere smaak. In vrijwel alle aardappelen zit het stofje 'Solanine', wat van nature wordt geproduceerd door aardappelen. Het behoort tot de alkaloiden en is een natuurlijk verdedigingsmechanisme tegen insecten en ziekten. Licht zorgt voor de bevordering van de groei van alkaloiden en zorgt ervoor dat de aardappelen groen kleuren. Bewaar de aardappelen daarom op een donkere plek. Gebruik bijvoorbeeld een kartonnen doosje met een krant eroverheen.

Nieuwe aardappelen hebben voor het bewaren extra aandacht nodig. Door de dunne schil worden de nieuwe aardappelen door licht vrijwel direct groen. Bewaar ze dus altijd donker!