GRATIS VERZENDING VANAF: NL € 20,- / BE € 30,-

Minimale bestelwaarde: € 7,50

SNELLE LEVERING

Vóór 16:00 besteld, overmorgen in huis

TOP AARDAPPELEN & SUPER SERVICE 

Snelle reactie op uw vragen via telefoon & mail

Geen gesjouw, Wij bezorgen aardappelen bij u aan huis!
Geen gesjouw, Wij bezorgen aardappelen bij u aan huis!

Nieuwe aardappelen kopen

De échte aardappel liefhebber wacht er het hele jaar op; het nieuwe aardappelseizoen. Denk hierbij aan kruimige aardappelen, vastkokende aardappelen, culinaire aardappelen of heerlijke frietaardappelen. Aardappelen kunt u natuurlijk het hele jaar door bij ons bestellen, maar niet altijd van de nieuwe oogst. In het voorjaar is het natuurlijk weer tijd om de eerste nieuwe aardappelen te rooien.

Het is natuurlijk wel belang dat deze aardappel op tijd gepoot worden. Belangrijke factoren zijn ook de groei- en weersomstandigheden. Wanneer het bijvoorbeeld erg koud is geweest kan het wat langer duren voordat ze gerooid kunnen worden.

Wat zijn nieuwe aardappelen? 

Nieuwe aardappelen zijn de allereerste aardappelen van het nieuwe jaar. Dit wordt ook wel de nieuwe oogst genoemd. Deze aardappelen worden in het voorjaar gerooid als ze nog niet helemaal uitgegroeid zijn. Hierdoor zijn de nieuwe aardappelen vaak kleiner van stuk en hebben een hele dunne schil. Die schil zorgt ervoor dat de aardappelen in het begin van de oogst nog extreem kwetsbaar zijn.

Wij doen er natuurlijk alles aan om ervoor te zorgen dat u de mooiste en lekkerste aardappelen thuis bezorgd krijgt. Doordat de schil van de nieuwe oogst extreem dun is, is het vrijwel onmogelijk om deze aardappelen te schillen. Als u deze aardappelen goed schoonmaakt kunt u ze met schil eten. 

Het kan natuurlijk zo zijn dat u liever de aardappelen zonder schil eet. Bij nieuwe aardappelen kunt u de schil eraf halen door er enkel overheen te wrijven. Dit kunt u doen met een aardappelschilmesje of met een schoon sponsje. Dit wordt ook wel schrappen genoemd.

Seizoensgebonden

Nieuwe aardappelen zijn seizoensgebonden en kunnen daarom maar voor een korte tijd geschrapt worden. Deze periode is vaak vanaf het voorjaar tot begin zomer. Het ligt er natuurlijk aan wat de groeiomstandigheden zijn geweest.

De Doré is bijvoorbeeld een heerlijke vroege aardappel. Deze kruimige aardappel is uitermate geschikt om een heerlijke stamppot van te maken. Wanneer u liever voor een vastkokende aardappel kiest is de Bildtstar een echte aanrader. Deze aardappel blijft tijdens het koken helemaal intact, maar wordt aan de buitenkant toch nog een beetje kruimig.

In de loop van het aardappelseizoen wordt de schil van de aardappelen steeds dikker. Hierdoor is het niet meer mogelijk om de aardappelen te schrappen en moeten ze geschild worden.

Aardappelen gezond én lekker 

Dat aardappelen gezond zijn wist u natuurlijk allang. Ze zitten boordevol vitamine C. Deze vitamine kan niet door het eigen lichaam worden aangemaakt. Daarom is het belangrijk om voldoende vitamine C binnen te krijgen via uw voeding.  Vitamine C draagt bij aan een goede weerstand en zorgt voor energie. Daarbij draagt het onder andere bij aan gezonde botten, huid en tanden.

Naast vitaminen bevatten aardappelen ook complexe koolhydraten. Dit is het zetmeel wat in aardappelen zit. Deze complexe koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor het lichaam. Daarnaast hebben ze de eigenschap dat ze langzaam door het lichaam worden opgenomen. Dit zorgt ervoor dat u langer een vol gevoel heeft.

Aardappelen passen prima in uw voedingspatroon als u af wilt vallen. Veder bevatten aardappelen onder andere ijzer en vezels. Het aantal voedingsstoffen kan variëren per aardappel. Het verschilt per type aardappel en de bereidingswijze. Het meest gezonde is om de aardappel te koken of te stomen. Op deze manier blijven de belangrijkste gezonde eigenschappen in stand.

Wanneer u kiest voor biologische aardappelen weet u zeker dat deze aardappelen groeien op de betere kleigronden. Bij biologisch geteelde aardappelen wordt ook geen gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen. Op deze manier krijgt u het beste wat de natuur te bieden heeft.

Nieuwe aardappelen kopen doet u gemakkelijk en snel online op Aardappelenbezorgen.nl. Voor 16.00 uur besteld, overmorgen in huis!