GRATIS VERZENDING VANAF: NL € 20,- / BE € 30,-

Minimale bestelwaarde: € 7,50

SNELLE LEVERING

Vóór 16:00 besteld, overmorgen in huis

TOP AARDAPPELEN & SUPER SERVICE 

Snelle reactie op uw vragen via telefoon & mail

Geen gesjouw, Wij bezorgen aardappelen bij u aan huis!
Geen gesjouw, Wij bezorgen aardappelen bij u aan huis!
Eigenheimer aardappelen (2,5 kg)

Eigenheimer aardappelen (2,5 kg)

Overheerlijke Eigenheimer aardappelen die rechtstreek afkomstig zijn van de boer. Een middelvroege aardappel, die vrijwel het hele jaar verkrijgbaar is. De Eigenheimer is een zeer kruimige aardappel die perfect gebruikt kan worden om te koken, pureren en te stampen. 

Vanaf € 2,75
Beschikbaarheid: Op voorraad
Omschrijving

Eigenheimer aardappelen kopen

Onze Eigenheimer aardappelen zijn afkomstig van de kleigronden rondom de Hoeksche Waard. Hier halen wij de Eigenheimers direct van de boer. Het grote voordeel hieraan is dat de aardappelen rechtstreeks van het land komen en u de hoogste kwaliteit Eigenheimers in huis haalt. Het zijn aardappelen van uitstekende kwaliteit en hebben een zeer goede smaak.

Eigenheimer aardappelen

De Eigenheimer wordt gekenmerkt door de diepliggende ogen en ovale, onregelmatige vorm. Daarnaast heeft deze aardappel een lichtgele schil en kan soms een paars getinte top hebben. De oorsprong van deze bijzondere aardappel is te herleiden naar het Groningse Borgercompagnie. Om deze reden worden de Eigenheimers ook wel Borgers genoemd. 

Als de weersomstandigheden het toelaten worden de aardappelen begin april gepoot. De Eigenheimers behoren tot het late ras. Dit houdt in dat de aardappelen pas eind augustus gerooid worden.

Geschikt voor:

Deze aardappel is zeer kruimig/bloemig die tijdens het koken uit elkaar kan vallen. Doordat de aardappelen zeer kruimig zijn, is het van belang dat u er rekening mee houdt dat deze aardappelen snel gaar zijn. De Eigenheimers zijn het meest geschikt voor:

  • Pureren
  • Stamppotten
  • Koken

De Eigenheimer is een aardappel die u op verschillende manieren kunt verwerken. Zo is deze aardappel uitermate geschikt om te verwerken in bijvoorbeeld een ovenschotel.

Eigenheimer aardappelen koken

Voordat u deze aardappelen gaat koken dient u eerst de pitten te verwijderen. Het schillen van de aardappel kan door haar diepe ogen wat lastig zijn. Was na het schillen de aardappelen in koud water.

Dit aardappelras dient u op dezelfde manier te koken als de meeste andere bloemige aardappelen:

  • Vul de pan voor ongeveer 1/3 met water en een beetje zout.
  • Kook de aardappelen gaar in ongeveer 12 minuten. 
  • Giet de aardappelen af en zet de pan met deksel terug op het fornuis. Draai het fornuis wel uit. 
  • Laat de aardappelen dan nog ongeveer 10 minuten na garen. 

Eigenheimers bewaren

Wanneer u uw Eigenheimers in huis heeft, wilt u ze natuurlijk wel kunnen bewaren. Dit specifieke ras kunt u redelijk lang te bewaren. Wanneer u ze koel (8 tot 12 graden) en donker bewaard, blijven de aardappelen 4 tot 6 weken goed. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kelder. Het wordt niet aangeraden de aardappelen in de koelkast te bewaren.

Specificaties
Art.nr. eigenheimer (2,5 kg)
Aanbevolen bereidingswijze Koken, Pureren, Stampen
Aardappelsoort Bloemig
Bewaaradvies Donker, Droog
Bewaartemperatuur 8-12°C
Bewaartijd 4 t/m 6 weken
Biologisch Nee
Herkomst / boer Hoeksche waard / Zeeland
Jaarrond verkrijgbaar 6 maanden
Kooktijd 12 min
Rijping Laat
Seizoen Augustus
Anderen bekeken ook