GRATIS VERZENDING VANAF: NL € 20,- / BE € 30,-

Minimale bestelwaarde: € 7,50

SNELLE LEVERING

TOP AARDAPPELEN & SUPER SERVICE 

Snelle reactie op uw vragen via telefoon & mail

Frietaardappelen
Lees meer Toon minder

Frietaardappelen

Er is niets lekkerder dan verse frites maken. Eigen gesneden en gebakken frites. Heerlijk toch? Het maken van verse frites is helemaal hip en trendy. Zelfgemaakte frites zijn niet alleen lekker zonder schil, maar ook ontzettend lekker met schil. Het maken van goede frites begint met een goede aardappel.

In ons assortiment vindt u smaakvolle aardappelen die uiterst geschikt zijn voor het maken van zelfgemaakte frites. Bestel uw favoriete frietaardappelen eenvoudig bij ons online en wij bezorgen de aardappelen bij u aan huis.

 • GRATIS VERZENDING v.a.: NL €20,- / BE €30,- Minimale bestelwaarde: € 7,50
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
5 producten
 1. Agria aardappelen oogst 2023
  Agria aardappelen oogst 2023
  Vanaf € 4,95
 2. Frieslander bonken
  Frieslander bonken
  Niet op voorraad
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
5 producten
Lees meer Toon minder

Welke aardappel voor friet?

Zelf frites maken, het hoeft niet moeilijk te zijn. Het enige wat u nodig heeft zijn aardappelen, olie, indien gewenst een beetje zout, misschien nog een lekker sausje en klaar. Het is natuurlijk wel van belang dat u de juiste aardappel kiest wanneer u zelf aan het bakken gaat. Want niet elke aardappel is hetzelfde. Grofweg kunnen aardappelen in twee categorieën geplaatst worden:

 • Vastkokende aardappelen. De aardappelen behouden hun vorm na het koken en blijven stevig van structuur.
 • Kruimige aardappelen. De aardappelen zijn iets brozer van structuur en vallen iets gemakkelijker uit elkaar na het koken.

De perfecte patat aardappel

Het is logisch om te denken dat vastkokende aardappelen de beste keuze zijn voor het maken van verse frites. Maar het tegendeel is waar: de kruimige aardappel is het meest geschikt voor zelfgemaakte patat.

Dit heeft te maken met de hoeveelheid zetmeel in de aardappel. Vastkokende aardappelen bevatten minder zetmeel dan kruimige aardappelen. Te weinig zetmeel zorgt ervooor dat de frites tijdens het bakken slap worden.

Het hogere zetmeelgehalte in de kruimige aardappel zorgt ervoor dat de frites mooi goudbruin en krokant worden. Heerlijke aardappelen voor zelfgemaakte frites zijn onze Agria aardappelen, Bintje bonken en Menoppers®.

Tip: Bewaar de frietaardappelen niet te koud. Dit zorgt er namelijk voor dat er te veel suikers gevormd worden en worden de frites tijdens het bakken te donker.

Zelf frites maken

Aan de hand van de volgende stappen zet u binnen een handomdraai de lekkerste huisgemaakte frites op tafel:

 1. Schil indien gewenst de aardappelen en snij de aardappelen in frites in het formaat dat u ze het lekkerst vindt.
 2. Blancheer vervolgens kort de frites in kleine porties. Wanneer u een grote hoeveelheid frites tegelijk blancheert koelt het water te veel af en gaat het effect van blancheren verloren.
 3. Koel de frites terug met koud water.
 4. Haal de frites uit het koude water en leg ze op een droge schone keukendoek. Dep de frites goed droog. De frites moeten goed droog zijn voordat u ze gaat bakken. Wanneer dit niet gebeurt, kan het resterende water erg gaan spetteren in het vet en dat wilt u natuurlijk niet.
 5. Wanneer de frites goed droog zijn kunt u ze gaan voorbakken. Bak in kleine porties de frites 4 tot 6 minuten op 150 graden. Wanneer de frietmand te vol is kunnen frites aan elkaar plakken.
 6. Laat de frites ongeveer 15 minuten afkoelen.
 7. Nu kunt u de frites gaan afbakken. Verhoog voor het afbakken de tempratuur naar 180 graden. Bak de frites in ongeveer 4 minuten goudbruin en u kunt aan tafel.

Niets is leuker dan zelf frites maken. Wanneer u voor de eerste keer zelfgemaakte frites hebt geproefd wilt u niets anders meer.