Ramos aardappelen nieuwe oogst 2024
De Ramos aardappel is een smaakvolle aardappel om zelf friet te maken. Een mooie stevige aardappel met een licht gele schil en vruchtvlees. Koop frietaardappelen bij ons online en wij bezorgen uw Ramos aardappelen op het gewenste afleveradres.
- De beste kwaliteit aardappelen
- Vóór 16:00 besteld, overmorgen in huis
- Gratis verzending: NL v.a. € 20,- / BE v.a. € 30,-
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
Ramos aardappelen
De Ramos aardappel wordt gekenmerkt door de vlakke ogen en wordt gekenmerkt door de langovale vorm. De aardappelen hebben een gelige schil en het vlees heeft een licht gele tot gele kleur.
De aardappelen worden meestal gepoot in april. Wanneer de groeiomstandigheden het toelaten worden ze normaal gesproken rond augustus gerooid. Dit zorgt ervoor dat de Ramos een middelvroege aardappel is.
Ramos (friet)aardappel bereiden
De Ramos aardappel is dankzij zijn langwerpige formaat ideaal voor het maken van frites. Het is natuurlijk ook mogelijk om de Ramos in te zetten voor andere kooktechnieken. Ramos aardappelen zijn uitermate geschikt voor:
- Koken
- Bakken
- Frituren
Ramos frites bakken
Binnen enkele handelingen maakt u eenvoudig zelf heerlijke frieten. Het recept voor de lekkerste Ramos Friet vindt u hieronder.
- Schil de aardappels en snijdt ze in frietjes. De grootte bepaalt u helemaal zelf. Dep de gesneden frieten droog met een schone doek.
- Verhit het frituurvet tot 140 graden en bak in kleine porties de frieten in 5-7 minuten voor.
- Leg keukenpapier in een grote schaal en laat de frieten hier afkoelen.
- Na het voorbakken van de frieten verhoogt u de temperatuur van het frituurvet naar 180 graden.
- Bak de frieten binnen 2 minuten lekker knapperig en goudbruin.
- Strooi wat zout over de verse gebakken frieten, schudt om en serveer er een frisse mayonaise bij.
Ramos aardappel kopen en bewaren
De Ramos aardappelen in ons assortiment zijn afkomstig uit de kleigronden rondom de Hoeksche Waard. Hier halen wij onze aardappelen rechtstreeks van de boer zodat u de hoogst mogelijke kwaliteit aardappelen in huis haalt. Wanneer u de Ramos aardappel koel (8 tot 12 graden) en donker bewaard kunt u de aardappelen 4 tot 6 weken goed houden.
Art.nr. | ramos aardappel |
---|---|
Aanbevolen bereidingswijze | Koken, Bakken, Frituren |
Art.nr. | ramos aardappel |
---|---|
Aanbevolen bereidingswijze | Koken, Bakken, Frituren |
Aardappelsoort | Friet aardappel |
Bewaaradvies | Donker, Droog |
Bewaartemperatuur | 8-12°C |
Bewaartijd | 4 t/m 6 weken |
Biologisch | Nee |
Herkomst / boer | Hoeksche waard / Zeeland |
Jaarrond verkrijgbaar | 6 maanden |
Kooktijd | 4 min afbakken 180 °C |
Rijping | Middel |
Seizoen | Juli |