GRATIS VERZENDING VANAF: NL € 20,- / BE € 30,-

Minimale bestelwaarde: € 7,50

SNELLE LEVERING

Vóór 16:00 besteld, overmorgen in huis

TOP AARDAPPELEN & SUPER SERVICE 

Snelle reactie op uw vragen via telefoon & mail

Geen gesjouw, Wij bezorgen aardappelen bij u aan huis!
Geen gesjouw, Wij bezorgen aardappelen bij u aan huis!
Kruimige aardappelen

Kruimige aardappelen

Ons assortiment met kruimige aardappelen is met zorg samengesteld. Kruimige aardappelen vallen in vergelijking met vastkokende aardappelen sneller uit elkaar. Deze aardappelen worden ook wel bloemige aardappelen worden genoemd. Bloemige aardappelen zijn perfect om te koken, stomen maar vooral om te pureren.

Kruimige aardappelen kopen doet u eenvoudig online op Aardappelenbezorgen.nl. Bestel uw favoriete kruimige aardappel en wij bezorgen ze op het gewenste afleveradres.

Van hoog naar laag sorteren

4 items

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

4 items

per pagina
Lees meer Toon minder

Wat zijn kruimige en bloemige aardappelen?

Kruimige en bloemige aardappelen behoren beide tot detzelfde type aardappelen. Het zijn aardappelen die na het koken snel uitelkaar vallen. Om het u nog lastiger te maken worden deze aardappelen worden ook wel melige aardappelen of afkokers genoemd. 

Vier verschillende benamingen voor dezelfde aardappel. Voor de vastkokende aardappel is er gelukkig maar één benaming. Zoals de naam waarschijnlijk al doet vermoeden blijven deze aardappelen mooi intact tijdens het koken.

Wanneer gebruikt u kruimige aardappelen?

Kruimige aardappelen vallen zoals al eerder genoemd sneller uit elkaar. Dit maakt deze aardappelen uitermate geschikt wanneer u ze wilt verwerken in bijvoorbeeld een ovenschotel of een heerlijke stamppot. Het is natuurlijk ook mogelijk om deze aardappelen te poffen, stomen, koken of om te pureren.

Verschillende kruimige aardappelrassen

Onder kruimige aardappelen verstaan wij onder andere de Doré aardappelEigenheimer aardappel, en Irene aardappel.

Kruimige aardappels koken

Vooraf schilt u de aardappelen en snijdt u de ogen uit de aardappel. Nieuwe aardappelen zijn overigens het lekkerst met schil.

  • Vul de pan met ongeveer 1/3 met water en een beetje zout.
  • Kook de aardappelen gaar in ongeveer 12 minuten.
  • Giet het water af en zet de pan met deksel terug op laag vuur.
  • Laat dan nog 10 minuten na garen.