GRATIS VERZENDING VANAF: NL € 20,- / BE € 30,-

Minimale bestelwaarde: € 7,50

SNELLE LEVERING

Voor 16:00 besteld, overmorgen in huis.

TOP AARDAPPELEN & SUPER SERVICE 

Snelle reactie op uw vragen via telefoon & mail

Kruimige aardappelen
Lees meer Toon minder

Kruimige aardappelen

Ons assortiment met kruimige aardappelen is met zorg samengesteld. Kruimige aardappelen vallen in vergelijking met vastkokende aardappelen sneller uit elkaar. Deze aardappelen worden ook wel bloemige aardappelen genoemd. Bloemige aardappelen zijn perfect om te koken en te stomen, maar vooral om te pureren.

Kruimige aardappelen kopen doet u eenvoudig online op Aardappelenbezorgen.nl. Bestel uw favoriete kruimige aardappel en wij bezorgen ze op het gewenste afleveradres.

  • GRATIS VERZENDING v.a.: NL €20,- / BE €30,- Minimale bestelwaarde: € 7,50
Van hoog naar laag sorteren

3 items

per pagina
  1. Zeeuwse dore aardappel
    Zeeuwse Doré oogst 2020
    Vanaf € 3,00
  2. Eigenheimer aardappelen
    Eigenheimer oogst 2020
    Vanaf € 3,00
  3. Irene aardappelen
    Irene aardappelen oogst 2020
    Vanaf € 3,00
Van hoog naar laag sorteren

3 items

per pagina
Lees meer Toon minder

Wat zijn kruimige en bloemige aardappelen?

Kruimige en bloemige (= synoniem aan elkaar) aardappelen behoren tot detzelfde type aardappelen. Het zijn aardappelen die na het koken snel uitelkaar vallen. Om het u nog lastiger te maken worden deze aardappelen ook wel melige aardappelen of afkokers genoemd.

Vier verschillende benamingen voor dezelfde aardappel. Gelukkig is er voor de tegenhanger van de kruimige aardappel maar één benaming: de vastkokende aardappel. In tegenstelling tot de kruimige aardappel blijft de vastkokende aardappel tijdens het koken in tact en behoudt hij zijn vorm.

Kruimige aardappelen bereiden en verwerken

Kruimige aardappelen vallen zoals al eerder genoemd sneller uit elkaar. Dit maakt deze aardappelen uitermate geschikt wanneer u ze wilt verwerken in bijvoorbeeld een ovenschotel of een heerlijke stamppot. Het is natuurlijk ook mogelijk om bloemige aardappelen te poffen, stomen, koken of om te pureren.

Door de aardappelsoort af te stemmen op het gerecht waarin u de aardappelen gaat verwerken kunt u uzelf een hoop werk bespraren. Maar ook de kwaliteit van het gerecht zal er met de juiste aardappelsoort op vooruit gaan. 

Verschillende kruimige aardappelrassen

Hier bij Aardappelenbezorgen.nl vindt u een divers aanbod bloemige aardappeln, zo vindt u hier ook verschillende rassen kruimige aardappelen. Onder kruimige aardappelen verstaan wij onder andere de Doré aardappelEigenheimer aardappel, en Irene aardappel

Kruimige / bloemige aardappels koken

Vooraf schilt u de aardappelen en snijdt u de ogen uit de aardappel. Nieuwe aardappelen zijn overigens het lekkerst met schil.

  • Vul de pan met ongeveer 1/3 met water en een beetje zout.
  • Kook de aardappelen gaar in ongeveer 12 minuten.
  • Giet het water af en zet de pan met deksel terug op laag vuur.
  • Laat dan nog 10 minuten na garen.