GRATIS VERZENDING VANAF: NL € 20,- / BE € 30,-

Minimale bestelwaarde: € 7,50

SNELLE LEVERING

Vóór 16:00 besteld, overmorgen in huis

TOP AARDAPPELEN & SUPER SERVICE 

Snelle reactie op uw vragen via telefoon & mail

Geen gesjouw, Wij bezorgen aardappelen bij u aan huis!
Geen gesjouw, Wij bezorgen aardappelen bij u aan huis!
Kikkererwten (500 g) nieuwe oogst

Kikkererwten (500 g) nieuwe oogst

Een smaakvolle eetbare peulvrucht. Kikkererwten zijn ontzettend populair en u kunt ze voor talloze gerechten gebruiken. De kikkererwten worden per 500 gram verpakt.

Vanaf € 1,50
Beschikbaarheid: Op voorraad
Omschrijving

Kikkererwten kopen

Kikkererwten zijn lekker veelzijdig en een uitstekende toevoeging aan een gevarieerd voedingspatroon. De kikkererwten verkrijgbaar in ons assortiment zijn van sublieme kwaliteit. 

Kikkererwten

De kikkererwt, een eetbare peulvrucht afkomstig van de vlinderbloemenfamilie wordt al ruim 8000 jaar geteeld. De afgelopen jaren zijn de kikkererwten steeds populairder geworden en is het een fantastische toevoeging aan diverse gerechten. 

Kikkererwten zijn een veelzijdige peulvrucht. U kunt ze eten als groente, vleesvervanger of als koolhydratenbron. Wees niet bang, kikkererwten bevatten langzame koolhydraten. Bovendien zitten ze boordevol vezels, eiwitten, ijzer en vitamine B. Dit zorgt ervoor dat ze een uitstekende vleesvervanger zijn. 

Kikkererwten bereiden

Wanneer u kikkererwten wilt bereiden is het wel verstandig om dit in te plannen. Voor het beste resultaat raden wij aan de avond voordat u kikkererwten wilt eten alvast begint met de voorbereidingen. Kikkererwten zijn namelijk het lekkerst wanneer ze lang gewelt en gekookt worden.

  • Was de kikkererwten goed voordat u ze gaat wellen.
  • De volgende stap is het wellen van de kikkererwten. Vul een pan met drie keer zoveel water als peulvruchten. Laat de pan tussen de 8 en 12 uur weken op het aanrecht.
  • Het weekwater hoeft u niet weg te gooien dit kunt u gebruiken als kookwater.
  • Kook de kikkererwten gaar in 45 tot 60 minuten. Wanneer u de kikkererwten wilt verwerken in bijvoorbeeld hummus kunt u ze langer laten koken. Laat de erwten dan ongeveer één tot anderhalf uur koken.

Gedroogde kikkererwten bewaren

Gedroogde kikkererwten kunt u lang bewaren. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een pot die luchtdicht en afgesloten is en bewaar deze op een koele, droge en donkere plek. Op deze manier blijven de kikkererwten gemakkelijk een jaar goed.

Specificaties
Art.nr. kikkererwten