GRATIS VERZENDING VANAF: NL € 20,- / BE € 30,-

Minimale bestelwaarde: € 7,50

SNELLE LEVERING

Vóór 16:00 besteld, overmorgen in huis

TOP AARDAPPELEN & SUPER SERVICE 

Snelle reactie op uw vragen via telefoon & mail

Geen gesjouw, Wij bezorgen aardappelen bij u aan huis!
Geen gesjouw, Wij bezorgen aardappelen bij u aan huis!
Spliterwten (500 g) nieuwe oogst

Spliterwten (500 g) nieuwe oogst

Maak een heerlijke huisgemaakte erwtensoep met onze groene spliterwten. Voeg voor variatie en een mooie stevige soep een bloemige aardappel toe. 

Vanaf € 1,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
Omschrijving

Spliterwten kopen

Wij selecteren speciaal voor u de beste kwaliteit spliterwten. De erwten worden zorgvuldig geoogst en ontdaan van het velletje. Hierdoor valt de erwt uit elkaar en bijven er voor u spiterwten over. Wanneer u de spliterwten voor 16:00 besteld, heeft u ze overmorgen al in huis.

Spliterwten

De peulvrucht is afkomstig van de gedroogde groene erwt. De erwt is afkomstig van de vlinderbloemenfamilie. Bij spliterwten wordt het buitenste velletje en de kiem verwijdert. Hierdoor splitsen de erwten in twee gelijke delen. Vandaar de naam "spliterwten".

Spliterwten bereiden

Spliterwten hoeven in principe niet altijd geweekt te worden. Het is wel zo dat de erwten eerder gaar zijn wanneer ze geweekt worden. Ongeweekte spliterwten hebben twee maal de hoeveelheid kooktijd nodig om gaar te worden. Wanneer u besluit uw spltiterwten te weken kunt u rekening houden met de volgende stappen:

  • Was de peulvruchten.
  • Vervolgens kunnen de spliterwten in een pan met ruim koud water. Wanneer u 1 kilo erwten wilt weken, houdt rekening met ongeveer met anderhalf tot twee liter water. 
  • Week de erwten ongeveer 12 uur.
  • Na het weken kunt u de splkiterwten afgieten en verwerken in een gerecht.

Spliterwten zijn heerlijk zoet van smaak en perfect te gebruiken voor het maken van bijvoorbeeld een erwtensoep. Na het koken heeft de erwt een aardachtige smaak en is het veranderd in een stevige puree. 

Voor het maken van een huisgemaakte erwtensoep is het lekkerst om 1 zak spliterwten en 1 zak hele erwten toe te voegen. 

Spliterwten bewaren

Gedroogde spliterwten kunt gemakkelijk een jaar bewaren. Hierbij is het wel van belang dat de verpakking goed afgesloten is. Daarnaast kunt u de erwten het beste bewaren op een koele, droge en donkere plek.

Specificaties
Art.nr. Spliterwten