GRATIS VERZENDING VANAF: NL € 20,- / BE € 30,-

Minimale bestelwaarde: € 7,50

SNELLE LEVERING

Vóór 16:00 besteld, overmorgen in huis

TOP AARDAPPELEN & SUPER SERVICE 

Snelle reactie op uw vragen via telefoon & mail

Geen gesjouw, Wij bezorgen aardappelen bij u aan huis!
Geen gesjouw, Wij bezorgen aardappelen bij u aan huis!
Limabonen (boterbonen) nieuwe oogst

Limabonen (boterbonen) nieuwe oogst

Limabonen, ook wel boter- of olifantsbonen genoemd, zijn grote witte bonen die een uitstekende toevoeging zijn aan een gezond voedingspatroon. Daarnaast zijn deze bonen een uitstekende vleesvervangers.

Vanaf € 1,50
Beschikbaarheid: Op voorraad
Omschrijving

Limabonen kopen

Gedroogde limabonen van superieure kwaliteit besteld u gemakkelijk en snel op Aardappelenbezorgen.nl. Voor 16:00 besteld, is overmorgen al in huis. 

Limabonen

Limabonen, ook wel boter- of olifantsbonen genoemd, zijn grote witte bonen. Van oorsprong komt deze boon uit Zuid-Amerika. De naam olifantsbonen is te danken aan de grote van de bonen. De bonen kunnen tot wel 2 centimeter groot worden. Limabonen zijn redelijk plat, ovaal en hebben een crème witte kleur.

Limabonen bereiden

Limabonen hebben over het algemeen een iets kortere bereidingstijd dan bijvoorbeeld bruine bonen. Alsnog is het wel belangrijk dat u de tijd neemt wanneer u deze olifantsbonen wilt bereiden.

  • Was limabonen goed. Gebruik hier bijvoorbeeld een zeef voor.
  • Doe de limabonen in een pan en vul de pan met driemaal zoveel water. Laat de pan minimaal 8 uur weken op het aanrecht.
  • Gooi het weekwater niet weg, dit kunt u gebruiken als kookwater. Daarnaast zorgt dit voor extra smaak.
  • Kook de peulvruchten in ongeveer anderhalf uur gaar.

Limabonen hebben een heerlijke romige en milde smaak. Daarnaast hebben de bonen een boterachtige structuur. Dit verklaart de bijnaam boterboon.

U kunt de bonen op verschillende manieren verwerken in gerechten. Zo zijn ze een heerlijke toevoeging aan bijvoorbeeld een salade, maar ook heerlijk om een soep of ovenschotel mee te maken. 

Limabonen bewaren

Gedroogde limabonen kunt u wel een jaar goed houden. Het is hierbij wel van belang dat u de gedroogde bonen koel, droog, donker en goed verpakt bewaard. 

Gekookte limabonen kunt u maximaal 2 dagen bewaren in de koelkast en ongeveer 3 maanden in de vriezer.

Specificaties
Art.nr. Limabonen ( boterbonen)