GRATIS VERZENDING VANAF: NL € 20,- / BE € 30,-

Minimale bestelwaarde: € 7,50

SNELLE LEVERING

Vóór 16:00 besteld, overmorgen in huis

TOP AARDAPPELEN & SUPER SERVICE 

Snelle reactie op uw vragen via telefoon & mail

Geen gesjouw, Wij bezorgen aardappelen bij u aan huis!
Geen gesjouw, Wij bezorgen aardappelen bij u aan huis!
Rode linzen (500 g) nieuwe oogst

Rode linzen (500 g) nieuwe oogst

Rode linzen ( 500 gr )  zijn uiterst geschikt voor het bereiden van curry’s, tomatensauzen en soepen. 

Vanaf € 1,25
Beschikbaarheid: Op voorraad
Omschrijving

Rode linzen kopen

Rode linzen is het meest bekende onder de linzensoorten. De rode linzen in ons assortiment zijn van uitstekende kwaliteit en zijn daarnaast een uitstekende toevoeging op een gevarieerd voedingspatroon. 

Wist u trouwens dat rode linzen ook gebruikt kunnen worden als vleesvervanger? Rode linzen zijn namelijk rijk aan ijzer, eiwitten en vitamine-B.

Rode linzen

De linze is net als de kidneyboon en de erwt, een peulvrucht. Technisch gezien zijn linzen hierdoor een graangewas. Linzen worden alleen niet bereid zoals je een graangewas normaal gesproken zou bereiden. De bereiding is echter vergelijkbaar met groente.  

Rode linzen bereiden

Rode linzen zijn ook wel de snelkokers onder de linzen. Ze zijn namelijk klaar in ongeveer een 25 minuten. Daarnaast hoeven deze linzen niet vooraf geweekt te worden. Als u toch de voorkeur heeft aan weken raden wij u aan dit niet langer dan 1 á 2 uur te doen. 

Rode linzen zijn in vergelijking met de groene variant in ons assortiment het zoetste en hebben de meest nootachtige smaak.

Rode linzen bewaren

Rode linzen kunt u op dezelfde manier bewaren als de groene variant. Wanneer u de linzen in een afgesloten pot of zak bewaart kunt u deze peulvruchten wel een jaar lang bewaren. Hierbij is het wel van belang dat u de linzen bewaart op een koele, droge en donkere plek.

Specificaties
Art.nr. rode linzen