GRATIS VERZENDING VANAF: NL € 20,- / BE € 30,-

Minimale bestelwaarde: € 7,50

SNELLE LEVERING

Vóór 16:00 besteld, overmorgen in huis

TOP AARDAPPELEN & SUPER SERVICE 

Snelle reactie op uw vragen via telefoon & mail

Geen gesjouw, Wij bezorgen aardappelen bij u aan huis!
Geen gesjouw, Wij bezorgen aardappelen bij u aan huis!
Groene linzen (500 g) nieuwe oogst

Groene linzen (500 g) nieuwe oogst

Smaakvolle groene linzen (500 gram). Heerlijk voor in goed gevulde stoofschotels met seizoensgroenten. Ook in curry’s doen linzen het erg goed!

Vanaf € 1,25
Beschikbaarheid: Op voorraad
Omschrijving

Groene linzen kopen

De groene linzen in ons assortiment zijn uitermate geschikt om te verwerken in een heerlijke soep of als toevoeging aan bijvoorbeeld een salade. Daarnaast zijn linzen uitstekende vleesvervangers. 

Groene linzen

Het ronde, platte zaadje behoort tot de peulvruchten uit de Vlinderbloemenfamilie. Oorspronkelijk komen linzen uit het Midden-Oosten, maar zijn ook in Europa razend populair. Linzen zijn voedzaam, vetarm en eitwit rijk. Daarnaast zitten ze boordevol vitamine B en mineralen. De groene linzen hebben een licht pittige-nootachtige smaak en hebben een lekkere bite.

Groene linzen bereiden

Linzen hoeven in tegenstelling tot andere peulvruchten in principe niet geweekt te worden. Wanneer u de linzen liever wel weekt is dit natuurlijk ook mogelijk. Week de linzen dan ongeveer 1 á 2 uur. Langer heeft deze peulvrucht niet nodig.

Houdt er wel rekening mee dat linzen tijdens het koken groter worden. Wanneer u 50 gram groene linzen kookt, verdubbeld dit naar ongeveer 100 gram. Hierbij is het wel van belang dat u de linzen in een pan met ruim water kookt. Ongeveer 3 maal de hoeveelheid water. U kookt groene linzen gaar in ongeveer 50 mintuten.

Groene linzen bewaren

De linzen kunt u gemakkelijk een jaar bewaren. Hierbij is het wel van belang dat u de linzen bewaart in een afgesloten pot of zak. Daarnaast is het ook van is het van belang dat u deze peulvruchten op een koele, droge en donkere plek bewaard. 

Specificaties
Art.nr. groene linzen