GRATIS VERZENDING VANAF: NL € 20,- / BE € 30,-

Minimale bestelwaarde: € 7,50

SNELLE LEVERING

Vóór 16:00 besteld, overmorgen in huis

TOP AARDAPPELEN & SUPER SERVICE 

Snelle reactie op uw vragen via telefoon & mail

Geen gesjouw, Wij bezorgen aardappelen bij u aan huis!
Geen gesjouw, Wij bezorgen aardappelen bij u aan huis!
Kapucijners (500 g) nieuwe oogst

Kapucijners (500 g) nieuwe oogst

Kapucijners hebben een heerlijke en bijzondere smaak. Voeg ze toe aan een frisse salade, ovenschotel of verwerk ze in een Hollandse maaltijd. De kapucijners worden per 500 gram verpakt. 

Vanaf € 1,25
Beschikbaarheid: Op voorraad
Omschrijving

Kapucijners kopen

De lekkerste kapucijners koopt u natuurlijk gemakkelijk en snel in onze shop. Onze kapucijners komen rechtstreeks van de boer. Op deze manier weet u zeker dat u de hoogst mogelijke kwaliteit in huis haalt. 

Kapucijners

Kapucijners zijn peulvruchten en zijn familie van de erwt en behoren tot de vlinderbloemenfamilie. Kapucijners zijn klimplanten die tot wel 2 meter hoog kunnen worden. Kapucijners zijn grote, dikke en vrij ronde tot eivormige bonen. 

Er zijn dan ook verschillende benamingen voor deze peulvrucht, ze worden ook wel velderwt, vale erwt, grauwe erwt, raasdonders en grauwe ganzen genoemd. Verse kapucijners hebben een grauwe grijsgroene kleur. Gedroogde kapucijners hebben een bruine kleur. 

Kapucijners bereiden

Kapucijners zijn niet moeilijk om te bereiden. Wel is het verstandig dat u voldoende tijd vrijmaakt voor de bereiding. Gedroogde kapucijners kunnen namelijk niet onbewerkt gegeten worden. 

  • Was de kapucijners goed. Gerbuik hier bijvoorbeeld een zeefje voor.
  • Doe de kapucijners in een pan en vul deze met ongeveer driemaal zoveel water. Week de peulvruchten 8 tot 12 uur op het aanrecht. 
  • Giet het weekwater af en kook de kapucijners 60 tot 75 minuten in ruim water.

Het is van belang dat u er rekening mee houdt dat gedoogde kapucijners na het koken meer dan het dubbele van hun gedoogde gewicht wegen. 500 gram gedroogde kapucijners levert na het koken tussen de 1100 en 1200 gram gekookte kapucijners op. 

Kapucijners bewaren

Gedroogde kapucijners kunnen gemakkelijk een jaar bewaard worden. Hierbij is het wel van belang dat ze op een koele, droge en donkere plek bewaard worden. 

Specificaties
Art.nr. kapucijners