Zwarte linzen oogst 2024
Zwarte linzen, ook wel Beluga linzen genoemd, zijn in tegenstelling tot andere linzen vrij klein en hoeven een stuk minder lang te koken. Deze variant wordt ook wel de kaviaar onder de linzen genoemd en is bijzonder rijk aan eiwitten. Zwarte linzen zijn erg lekker in salades, met couscous of op een toastje als vegetarische kaviaar.
- De beste kwaliteit aardappelen
- Vóór 16:00 besteld, overmorgen in huis
- Gratis verzending: NL v.a. € 20,- / BE v.a. € 30,-
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
Zwarte Beluga linzen
De zwarte linzen komen oorspronkelijk uit Azië en Zuid-Europa. Niet gek dat ze dan ook veel gebruikt worden in deze keukens. Met hun rijke voedingswaarde en hoge gehalte aan eiwitten zijn ze onder sporters, vegetariërs en veganisten erg populair. Ze worden vooral veel verwerkt door salades, in de soep en in combinatie met bijvoorbeeld couscous, maar ook op een toastje zijn de zwarte linzen erg lekker.
Zwarte linzen koken
Na het koken van de linzen lijken ze namelijk bijzonder veel op kaviaar. Voor u ze kookt spoelt u de zwarte linzen even af onder de kraan waarna ze in 15 tot 20 minuutjes gaar zijn. Na het koken smaken de linzen nootachtig en kunnen ze direct geserveerd worden. Voor de smaak is een klontje roomboter en een beetje peper en zout een echte aanrader.
Een voordeel van deze Beluga linzen is dat ze licht verteerbaar zijn.
Gezonde eigenschappen van Zwarte linzen
Naast het hoge gehalte eiwitten bevatten zwarte linzen nog veel meer goede voedingsstoffen. Zo zijn ze onder andere rijk aan ijzer en vitamine C. Belangrijk om te weten is dat het ijzer pas vrijkomt als de zwarte linzen gecombineerd worden met vitamine C. De combinatie met groenten is dus belangrijk! Ook de vitamines A, B en E zijn in deze peulvrucht aanwezig.
Zwarte linzen kopen
Beluga linzen koopt u hier gemakkelijk online. U koopt ze al vanaf 500 gram, uiteraard tegen de scherpste prijs!
Art.nr. | Zwarte linzen |
---|---|
Aanbevolen bereidingswijze | Koken |
Art.nr. | Zwarte linzen |
---|---|
Aanbevolen bereidingswijze | Koken |
Bewaaradvies | Donker, Droog |
Bewaartijd | 2 jaar |
Biologisch | Nee |
Herkomst / boer | Canada |
Kooktijd | 15 tot 20 minuten |