Franse berg linzen oogst 2024
Smaakvolle Franse berg linzen. Super lekker voor in goed gevulde stoofschotels met seizoensgroenten, maar ook erg lekker in risotto’s doen Franse berg linzen het erg goed!
- De beste kwaliteit aardappelen
- Vóór 16:00 besteld, overmorgen in huis
- Gratis verzending: NL v.a. € 20,- / BE v.a. € 30,-
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
Franse berg linzen kopen
De Franse berg linzen in ons assortiment zijn erg geschikt voor het verwerken in veel verschillende gerechten, met name in een zelfgemaakte risotto en in stoofschotels komen ze goed tot hun recht. Dankzij het hoge eiwitgehalte kunnen Frans berg linzen uitstekend als vleesvervangers dienen.
Franse berg linzen
Het ronde, platte zaadje behoort tot de peulvruchten uit de Vlinderbloemenfamilie. Oorspronkelijk komen linzen uit het Midden-Oosten, maar deze linzen zijn afkomstig uit Frankrijk. Ze zijn erg voedzaam, vetarm en rijk aan plantaardige eiwitten. Daarnaast zitten ze boordevol vitamine B en mineralen. Franse berg linzen hebben net als de meeste linzen een licht pittige-nootachtige smaak en hebben een lekkere bite.
Franse berg linzen bereiden
Linzen hoeven in tegenstelling tot andere peulvruchten niet geweekt te worden, uiteraard kunnen ze wel geweekt worden indien dat uw voorkeur heeft. Week de Franse berg linzen dan ongeveer 1 á 2 uur. Langer hebben ze niet nodig.
Houdt er rekening mee dat linzen tijdens het koken groter worden. Als u 50 gram Franse berg linzen kookt, verdubbeld het gewicht naar ongeveer 100 gram. Hierbij is het van belang dat u de linzen in een pan met ruim water kookt. Ongeveer 3 maal de hoeveelheid water. Kook de linzen gaar in zo’n 50 mintuten.
Franse berg linzen bewaren
Deze Franse linzen kunt u gemakkelijk een jaar bewaren. Hierbij is het wel van belang dat u de linzen bewaart in een afgesloten pot of zak. Daarnaast is het ook van is het van belang dat u deze peulvruchten op een koele, droge en donkere plek bewaard.
Art.nr. | Franse berg linzen |
---|---|
Aanbevolen bereidingswijze | Koken |
Art.nr. | Franse berg linzen |
---|---|
Aanbevolen bereidingswijze | Koken |
Bewaaradvies | Donker, Droog |
Bewaartemperatuur | Gekoeld |
Bewaartijd | 1 jaar |
Biologisch | Nee |
Herkomst / boer | Frankrijk |
Jaarrond verkrijgbaar | ja |
Kooktijd | 20 minuten |
Energie in kJ | 1295 |
Energie in Kcal | 309 |
Vetten totaal | 1,5 |
Verzadigde vetten | Vezels 20,5 gram |
Koolhydraten totaal | 39 |
Eiwitten | 21 |