GRATIS VERZENDING VANAF: NL € 20,- / BE € 30,-

Minimale bestelwaarde: € 7,50

SNELLE LEVERING

Vóór 16:00 besteld, overmorgen in huis

TOP AARDAPPELEN & SUPER SERVICE 

Snelle reactie op uw vragen via telefoon & mail

Geen gesjouw, Wij bezorgen aardappelen bij u aan huis!
Geen gesjouw, Wij bezorgen aardappelen bij u aan huis!
Zoete aardappelen (1 kilo)

Zoete aardappelen (1 kilo)

De zoete aardappel, ook wel "Bataat" genoemd is al jaren hip en trendy. De zoete aardappel valt niet onder de gewone aardappel, maar is een groente. De smaak van de zoete aardappel is kruidig en zoet. Ze passen daardoor perfect bij zowel zoete als hartige gerechten. Verkrijgbaar in een handige verpakking van 1 kilo.

Vanaf € 2,25
Beschikbaarheid: Op voorraad
Omschrijving

Zoete aardappelen kopen

De zoete aardappel groeit het beste wanneer hij de kans krijgt om te groeien in een substropische klimaat. Om deze reden halen wij onze bataten rechtstreeks uit Zuid-Amerika. Het zijn knollen van uitstekende kwaliteit en hebben een zeer goede smaak.

Zoete aardappel

Wanneer u aan zoete aardappelen denkt is de connectie met de normale aardappel snel gemaakt. Echter zijn deze twee knollen geen familie van elkaar.

De zoete aardappel hoort in tegenstelling tot de traditionele aardappel bij de groentes. Tegenwoordig is de zoete aardappel zo populair dat het een onmisbare groente is geworden in vele keukens. De zoete aardappel is het hele jaar te verkrijgen. 

Geschikt voor:

De zoete aardappel, ook wel bataat genoemd, is steeds vaker terug te vinden in de keuken. Deze veelzijdige groente kunt u op verschillende manieren toepassen.

Zoete aardappelen zijn het meest geschikt voor:

  • Koken
  • Frituren
  • Wokken

Het is natuurlijk ook mogelijk om deze zoete aardappel te bakken, poffen of verwerken in een heerlijke puree.

Zoete aardappel gezond

De zoete aardappel is een gezondere variant van de gewone aardappel. Het is niet alleen voedzaam, maar zit daarnaast ook boordevol vitamines, mineralen en vezels.

Belangrijke vitamines als vitamine A, C, B5 en B6 zijn aanwezig in de zoete aardappelen. Maar daar blijft het niet bij! Zoete aardappelen bestaan voor 1,5 tot 2% uit eiwitten. Het zijn belangrijke bouwstenen voor het menselijk lichaam en zijn daarnaast uitstekende antioxidanten.

Zoete aardappelen bewaren

De zoete aardappel is in tegenstelling tot de aardappel minder lang te bewaren. Wanneer u de zoete aardappel donker en koel (8 tot 12 graden) bewaard, kunt u ze ongeveer 2 weken goed houden.

Specificaties
Art.nr. zoete-aardappel
Aanbevolen bereidingswijze Koken, Frituren, Wokken
Aardappelsoort Culinair
Bewaaradvies Donker, Droog
Bewaartemperatuur 8-12°C
Bewaartijd 2 weken
Biologisch Nee
Herkomst / boer Zuid-Amerika
Jaarrond verkrijgbaar Ja
Kooktijd 20 min
Rijping Middel
Seizoen Juni