Sante Malta NIEUWE OOGST 2025
Ze zijn er weer: de nieuwe oogst Malta aardappelen! Heerlijke volromige aardappelen met een unieke "jonge" smaak. De aardappel is groot, rond-ovaal en heeft hier een daar ruwe vlakken. Deze aardappelen moet u een keer geprobeerd hebben.
- De beste kwaliteit aardappelen
- Vóór 16:00 besteld, overmorgen in huis
- Gratis verzending: NL v.a. € 20,- / BE v.a. € 30,-
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
Malta aardappelen kopen
Ieder jaar kijken we weer uit naar deze overheerlijke Zuid-Europese aardappelen. Deze aardappelen moet u een keer geprobeerd hebben. Wanneer u deze aardappelen wilt proeven hoeft u niet helemaal naar het zonnige eiland Malta te vliegen.
De lekkerste Malta aardappelen koopt u namelijk eenvoudig bij ons online. Ben er snel bij, want deze aardappelen zijn niet het hele jaar verkrijgbaar!
Malta aardappelen
De naam ‘Malta’ duidt niet op een aardappelras, maar zegt iets over het eiland waar deze aardappelen gepoot worden. De aardappelrassen ‘Alpha’ en ‘Sante’ worden vaak op het eiland geplant, waardoor deze late rassen zich ontwikkeld tot een vroege aardappelrassen.
Het gunstige klimaat op dit Zuid-Europese eiland zorgt ervoor dat de aardappelen rond april gerooid kunnen worden. De aardappelen herkent u aan de rond-ovale vorm en ruwe schil.
Geschikt voor:
Deze bijzondere aardappel heeft een Stevig/kruimig karakter. U kunt deze aardappelen bereiden op dezelfde manier als andere stevige aardappelen.
Malta's zijn het meest geschikt voor:
- Koken
- Bakken
Probeer de Malta's ook eens te poffen of verwerk ze in een heerlijke ovenschotel.
Malta aardappelen koken
Malta's kunt op op dezelfde manier bereiden als de meeste andere stevige aardappelen.
- Vul de pan met water en een beetje zout, de aardappelen hoeven niet helemaal onder water te staan.
- Kook de Mata's gaar in ongeveer 20 minuten.
- Giet de Malta's af en zet de pan met deksel terug op het fornuis. Draai het fornuis wel uit.
- Laat de aardappelen dan nog ongeveer 10 minuten na garen.
Malta's bewaren
De Malta's kunt u het beste op een koele (8 tot 12 graden), droge, donkere en goed geventileerde plaats bewaren. Op deze manier blijven de aardappelen 3 tot 4 weken goed. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kelder.
Het wordt niet aangeraden de aardappelen in de koelkast te bewaren. Het vocht in de koelkast zorgt ervoor dat de aardappelen sneller bederven.
Art.nr. | malta sante aardappelen |
---|---|
Aanbevolen bereidingswijze | Koken |
Art.nr. | malta sante aardappelen |
---|---|
Aanbevolen bereidingswijze | Koken |
Aardappelsoort | Vastkokend |
Bewaartijd | 3 a 4 weken |
Biologisch | Nee |
Herkomst / boer | Malta |
Jaarrond verkrijgbaar | nee |
Kooktijd | 20 min |
Rijping | Vroeg |
Seizoen | April t/m juni |