Gele spliterwten oogst 2023
Gele spliterwten zijn bij ons in Nederland niet heel bekend. Zonde, want ze zijn wél erg lekker. Met zijn zoete smaak is de gele spliterwt een veel toegepaste peulvrucht in Chinese en Iraanse recepten. Bestel gele spliterwten in de gewenste hoeveelheid hier gemakkelijk online.
- De beste kwaliteit aardappelen
- Vóór 16:00 besteld, overmorgen in huis
- Gratis verzending: NL v.a. € 20,- / BE v.a. € 30,-
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
Gele spliterwten kopen
De gele spliterwten in ons assortiment zijn van hoge kwaliteit en zijn dankzij hun zoete smaak uitermate geschikt om te verwerken in talloze recepten. De gele spliterwt besteld u hier voordelig per 500gram, 1kg, 5kg of 10kg.
Gele spliterwten
Gele spliterwten zijn gele erwten die gepeld zijn. Door de peulvrucht te pellen vallen de twee helften van de erwt uit elkaar, de twee helften zijn de spliterwten. Het grote voordeel van de spliterwten is dat ze een vele malen kortere kooktijd hebben dan hele erwten.
Dat de spliterwten ontdaan zijn van hun schil betekent niet dat ze minder lekker zijn en hun gezonde eigenschappen verloren hebben. Ze zijn nog net zo lekker en net zo voedzaam als heel erwten.
Gele spliterwten bereiden
Doordat de spliterwten ontdaan zijn van de schil zijn ze zachter en daardoor ideaal om te verwerken in soepen en om te verwerken tot puree.
Voordat u de spliterwten kookt laat u ze 6 tot 8 uur weken in ruim water. Vervolgens kunt u de spliterwten aan de kook brengen. Laat ze 45 tot 60 minuten zachtjes koken. Vervolgens kunt u de gele spliterwten verder verwerken in een door u gekozen recept. Verwerk ze bijvoorbeeld door een echte winterse Erwtensoep voor een lekkere zoete tint!
Gele spliterwten bewaren
Gedroogde gele spliterwten kunt u gemakkelijk een jaar bewaren. Hierbij is het wel van belang dat de verpakking goed afgesloten is. Daarnaast kunt u de spliterwten het beste bewaren op een koele, droge en donkere plek.
Art.nr. | Gele spliterwten |
---|---|
Aanbevolen bereidingswijze | Koken, Pureren |
Art.nr. | Gele spliterwten |
---|---|
Aanbevolen bereidingswijze | Koken, Pureren |
Bewaaradvies | Donker, Droog |
Bewaartijd | 1 jaar |
Biologisch | Nee |
Herkomst / boer | Tsjechië |
Kooktijd | 45 tot 60 minuten |
Energie in Kcal | 144 |
Vetten totaal | 0,9 |
Koolhydraten totaal | 26 |
Eiwitten | 10 |