Solist aardappelen oogst 2022
Een bijzonder smaakvol en vroeg aardappelras. De Solist aardappel is een biologische aardappel en wordt geteeld zonder bestrijdingsmiddelen. U besteld onze Solist aardappelen al vanaf 2,5 kilo.
- De beste kwaliteit aardappelen
- Vóór 16:00 besteld, overmorgen in huis
- Gratis verzending: NL v.a. € 20,- / BE v.a. € 30,-
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
Biologische Solist aardappelen kopen
De Solisten komen direct van Peter van der Erve. Zijn biologische akkerbouwbedrijf is te herleiden naar Zuid Beijerland. Tijdens de teelt van deze aardappelen is er geen gebruik gemaakt van onnatuurlijke hulpmiddelen. Zo weet u zeker dat u de hoogst mogelijke kwaliteit biologische Solisten in huis haalt.
Biologische Solist aardappelen
De Solist aardappel wordt aangemerkt al een vroeg aardappelras. Op dit moment is deze aardappel het meest vroege ras in de handel. De Solist is te herkennen aan de rond ovale knol. Verder heeft dit aardappeltje lichtgeel vlees, een vrij gladde schil en ondiepe ogen.
Geschikt voor:
De Solist wordt aangemerkt als een stevige aardappel en is daarmee in de categorie vastkokende aardappelen te plaatsen. De aardappelen hebben hierdoor een iets langere kooktijd.
De Solist is het meest geschikt voor:
- Koken
- Bakken
Het is ook erg lekker om de Solist aardappelen te gebruiken voor een aardappelovenschotel.
Solist aardappelen koken
De Solist wordt aangemerkt als een stevige aardappel en is daarmee in de categorie vastkokende aardappelen te plaatsen. De aardappelen hebben hierdoor een iets langere kooktijd.
- Vul de pan met water en zorg dat de aardappelen net onder water staan.
- Afhankelijk van de grootte van de aardappelen, zijn de Solisten in ongeveer 20 minuten zachtjes koken gaar.
- Giet de aardappelen af en zet de pan met deksel terug op laag vuur.
- Laat de aardappelen nog even droogstomen en u kunt aan tafel.
Biologische Solist aardappelen bewaren
Biologische aardappelen zijn over het algemeen minder lang te bewaren dan onze overige aardappelen. Wanneer u de Solisten koel (8 tot 12 graden) en droog bewaard kunt u ze 2 tot 4 weken bewaren.
Art.nr. | solist |
---|---|
Aanbevolen bereidingswijze | Koken, Bakken |
Art.nr. | solist |
---|---|
Aanbevolen bereidingswijze | Koken, Bakken |
Aardappelsoort | Biologisch |
Bewaaradvies | Donker, Droog |
Bewaartemperatuur | 8-12°C |
Bewaartijd | 2 t/m 4 weken |
Biologisch | Ja |
Herkomst / boer | Goudswaard, Peter van der Erve |
Jaarrond verkrijgbaar | 8 maanden |
Kooktijd | 20 min |
Rijping | Vroeg |
Seizoen | Juni / juli |