Aardappel spinaziesoep
Niets is zo lekker als een kom zelfgemaakte soep. Soep is niet alleen geschikt wanneer het koud is. Een soep kan altijd. Zelfs wanneer de temperaturen aan het stijgen zijn.
Wat ook erg fijn is, soep vriest u heel gemakkelijk in. Altijd fijn om iets achter de hand te hebben, zeker wanneer u geen zin heeft om uitgebreid te koken.
- 800 gram Nicola aardappelen.
- 3 tenen knoflook.
- 2 uien.
- 400 gr spinazie
- 2 liter kippenbouillon.
- Scheut kookroom.
- 250 gr spekjes.
- 20 gram crème fraîche.
- Peper & zout.
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van ongeveer 2 cm. Spoel de aardappelen vervolgens goed af.
- Snipper vervolgens de uien en hak de knoflook fijn.
- Fruit de uien en knoflook aan in een grote soeppan met een beetje boter
- Voeg nu de aardappelen en de bouillon toe aan de aangefruite ui en knoflook.
- Kook vervolgens de aardappelen gaar in ongeveer 15 minuten.
- Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat dit slinken
- Pureer de de aardappelen en de spinaze met een staafmixer zodat er een egale soep ontstaat.
- Voeg een scheut room toe aan de soep en warm het geheel goed door.
- Breng de soep verder op smaak met peper en zout
- Bak vervolgens in een koekenpan de spekjes krokant.
- Verdeel de aardappel spinaziesoep over de kommen.
- Garneer de soep af met een beetje crème fraîche, de sprekjes en eventueel een beetje peterselie.
Eet u liever vegetarisch? Vervang de kippenbouillon met groentebouillon en vervang verder de spekjes met bijvoobeeld knapperige croutons.
Bent u van plan om dit lekkere soepje een keer zelf te maken? Wij zouden het erg leuk vinden als u dit deelt op social media! Gebruik de #aardappelenbezorgen en tag ons (@aardappelenbezorgen.nl) in uw bericht!
1 Reactie