• 400 gram vastkokende aardappelen bijvoorbeeld Bildtstar aardappelen.
  • 500 ml bouilllon.
  • 50 gram boter.
  • 500 gram witte asperges.
  • 2 uien.
  • 150 gram gerookte zalm
  • Een half bosje gehakte peterselie.
  • Peper & zout.
  • Snipper de uien en schil de asperges. Snijd verbolgens de asperges in stukjes van 2 á 3 cm.
  • Voeg de boter toe aan een grote soeppan en bak de uien en asperges op matig vuur.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 3 cm.
  • Voeg de aardappelblokjes toe aan de uien en asperges en bak dit enkele minuten mee.
  • Voeg de bouilon toe en breng het geheel aan de kook.
  • Zodra de aardappels gaar zijn kunt u het geheel pureren in de blender of met een staafmixer.
  • Breng de soep op smaak met een beetje peper en zout.
  • Verdeel de soep over 4 borden en garneer af met de gerookte zalm en peterselie.