Erwtensoep of snert, wie kent het niet? Een heerlijke oer-Hollandse soep die eigenlijk iedereen wel een keer gemaakt moet hebben. Zelf erwtensoep maken is helemaal niet ingewikkeld. In iets meer dan een uur zet u een heerlijke pan zelfgemaakte erwtensoep op tafel.

  • Was de spliterwten goed.
  • Vul een ruime pan met 2 liter water. Voeg de spliterwten en het bouillonblokje toe aan het water.
  • Wanneer het water kookt laat u dit ongeveer 45 minuten zachtjes pruttelen. Schep geregeld het schuim weg met een schuimspaan.
  • Snij ondertussen de groenten in blokjes en in ringetjes.
  • Voeg de gesnipperde ui, winterpeen, knolselderij, aardappel en prei toe aan uw pan. Laat dit ongeveer 30 minuten meekoken.
  • Snij vervolgens de rookworst in stukjes en voeg dit de laatste 5 minuten toe.
  • Breng de soep op smaak met wat peper

Serveer uw zelfgemaakte erwtensoep met een stukje roggebrood belegd met katenspek.

Bent u van plan om dit oer-Hollandse soepje een keer zelf te maken? Wij zouden het erg leuk vinden als u dit deelt op social media! Gebruik de #aardappelenbezorgen en tag ons (@aardappelenbezorgen.nl) in uw bericht!