Zelfgemaakte erwtensoep
Erwtensoep of snert, wie kent het niet? Een heerlijke oer-Hollandse soep die eigenlijk iedereen wel een keer gemaakt moet hebben. Zelf erwtensoep maken is helemaal niet ingewikkeld. In iets meer dan een uur zet u een heerlijke pan zelfgemaakte erwtensoep op tafel.
- 500 gram spliterwten.
- 1 knolselderij.
- 1 winterpeen.
- 1 kruimige aardappel.
- 1 prei.
- 1 kruimige aardappel.
- 1 bouillonblokje.
- 1 rookworst.
- peper.
- Was de spliterwten goed.
- Vul een ruime pan met 2 liter water. Voeg de spliterwten en het bouillonblokje toe aan het water.
- Wanneer het water kookt laat u dit ongeveer 45 minuten zachtjes pruttelen. Schep geregeld het schuim weg met een schuimspaan.
- Snij ondertussen de groenten in blokjes en in ringetjes.
- Voeg de gesnipperde ui, winterpeen, knolselderij, aardappel en prei toe aan uw pan. Laat dit ongeveer 30 minuten meekoken.
- Snij vervolgens de rookworst in stukjes en voeg dit de laatste 5 minuten toe.
- Breng de soep op smaak met wat peper
Serveer uw zelfgemaakte erwtensoep met een stukje roggebrood belegd met katenspek.
Bent u van plan om dit oer-Hollandse soepje een keer zelf te maken? Wij zouden het erg leuk vinden als u dit deelt op social media! Gebruik de #aardappelenbezorgen en tag ons (@aardappelenbezorgen.nl) in uw bericht!