Zuurkool stamppot is een heerlijk winters gerecht dat ontzettend gemakkelijk en relatief snel gemaakt is. Er zijn talloze varianten op dit prachtige gerechtje, maar vandaag delen wij met u de klassieker.

Deze stamppot is niet alleen erg lekker in de winter, hij is ook perfect op de koudere en druilerige dagen!

  • 1 kilo Eigenheimers.
  • 1 pakje zuurkool naturel.
  • 300 gram spekblokjes.
  • 25 gram boter.
  • 400 ml water.
  • 100 ml melk.
  • 1 rookworst
  • Peper & zout
  • Schil en was de Eigenheimers. Snij de aardappelen in gelijke stukken, kook de aardappelen in laagje water en een beetje zout.
  • Bak de spekblokjes uit in een droge koekenpan. Zodra deze klaar zijn kunt u deze apart zetten. Deze gaan later door de zuurkoolstamppot.
  • Laat de zuurkool uitlekken en verwarm de zuurkool in een apart panntje. Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Controleer na ongeveer 15 minuten of de aardappelen gaar zijn. Zijn ze gaar? Giet de aardappelen dan af.
  • Stamp vervolgens de aardappelen fijn. Voeg de boter en de melk en volgens de spekjes toe. Meng het geheel goed door elkaar.
  • Serveer de zuurkool stamppot met een stukje rookworst.

Tip: De stamppot is nog lekkerder wanneer u deze een dag van te voren maakt en de volgende dag opbakt in een koekenpan.

Bent u van plan om dit receptje een keer zelf te maken? Wij zouden het erg leuk vinden als u dit deelt op social media! Gebruik de #aardappelenbezorgen en tag ons (@aardappelenbezorgen.nl) in uw bericht!