Sjalotten oogst 2020
De fijne smaak van sjalotten is zeer smaakvol in diverse gerechten. De klein ovale ui is kleiner dan de gewone ui, iets zoeter van smaak en is daarnaast beter verteerbaar.
Klein /middel maat
- De beste kwaliteit aardappelen
- Vóór 16:00 besteld, overmorgen in huis
- Gratis verzending: NL v.a. € 20,- / BE v.a. € 30,-
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
Sjalotten kopen
Sjalotjes zijn heerlijke smaakmakers die niet mogen ontbreken in uw keuken. In ons assortiment vindt u sjalotten van superieure kwaliteit. Bestel uw sjalotten gemakkelijk en snel. Vandaag voor 16:00 besteld, is overmorgen al in huis.
Sjalotten
Sjalotten zijn klein, ovaal en hebben een lichtrode schil. De sjalot is een plant afkomstig van de lookfamilie. Sjalotten groeien in scheuten en niet net als de gewone ui. Bij de gewone ui geen één plant één enkele bol. De sjalotten groeien in groepen.
Sjalotten hebben is de meest verfijnde soort in de lookfamilie. De kleine knolletjes hebben een namelijk een zeer aromatische en fijnere smaak dan de traditionele ui.
Sjalotten verwerken
Sjalotten kunnen zowel koud als warm verwerkt worden. In bijvoorbeeld een frisse salade kunnen dun gesneden ringetjes sjalot een heerlijke toevoeging zijn.
Bereidingstijden voor de verschillende kooktechnieken:
- Sjalot koken: 8-12 minuten.
- Bakken: 2-4 minuten
- Grillen: 15-20 minuten
- Smoren: 25-30 minuten.
- Stomen: 35-40 minuten.
Wanneer u een warme bereiding wilt toepassen op de sjalot is het van belang dat u deze niet te lang en te hard meebakt. De sjalot kan hierdoor een bittere smaak krijgen.
Sjalotten bewaren
Sjalotten kunnen gemakkelijk buiten de koeling bewaard worden. U kunt ze zelfs enkele weken bewaren wanneer u ze op een koele en donkere plaats bewaard.
Art.nr. | sjalotten |
---|---|
Bewaaradvies | Donker, Droog |
Art.nr. | sjalotten |
---|---|
Bewaaradvies | Donker, Droog |
Bewaartemperatuur | 8-12°C |
Bewaartijd | Enkele weken |
Biologisch | Nee |
Jaarrond verkrijgbaar | 10 maanden |
Kooktijd | 8 tot 12 minuten |