GRATIS VERZENDING VANAF: NL € 20,- / BE € 30,-

Minimale bestelwaarde: € 7,50

SNELLE LEVERING

Vóór 16:00 besteld, overmorgen in huis

TOP AARDAPPELEN & SUPER SERVICE 

Snelle reactie op uw vragen via telefoon & mail

Geen gesjouw, Wij bezorgen aardappelen bij u aan huis!
Geen gesjouw, Wij bezorgen aardappelen bij u aan huis!
Sjalotten ( 1 kg )

Sjalotten ( 1 kg )

De fijne smaak van sjalotten is zeer smaakvol in diverse gerechten. De klein ovale ui is kleiner dan de gewone ui, iets zoeter van smaak en is daarnaast beter verteerbaar. 

€ 1,75
Beschikbaarheid: Op voorraad
Omschrijving

Sjalotten kopen

Sjalotjes zijn heerlijke smaakmakers die niet mogen ontbreken in uw keuken. In ons assortiment vindt u sjalotten van superieure kwaliteit. Bestel uw sjalotten gemakkelijk en snel. Vandaag voor 16:00 besteld, is overmorgen al in huis.

Sjalotten

Sjalotten zijn klein, ovaal en hebben een lichtrode schil. De sjalot is een plant afkomstig van de lookfamilie. Sjalotten groeien in scheuten en niet net als de gewone ui. Bij de gewone ui geen één plant één enkele bol. De sjalotten groeien in groepen.

Sjalotten hebben is de meest verfijnde soort in de lookfamilie. De kleine knolletjes hebben een namelijk een zeer aromatische en fijnere smaak dan de traditionele ui.

Sjalotten verwerken

Sjalotten kunnen zowel koud als warm verwerkt worden. In bijvoorbeeld een frisse salade kunnen dun gesneden ringetjes sjalot een heerlijke toevoeging zijn. 

Bereidingstijden voor de verschillende kooktechnieken:

  • Sjalot koken: 8-12 minuten.
  • Bakken: 2-4 minuten
  • Grillen: 15-20 minuten
  • Smoren: 25-30 minuten.
  • Stomen: 35-40 minuten.

Wanneer u een warme bereiding wilt toepassen op de sjalot is het van belang dat u deze niet te lang en te hard meebakt. De sjalot kan hierdoor een bittere smaak krijgen.

Sjalotten bewaren

Sjalotten kunnen gemakkelijk buiten de koeling bewaard worden. U kunt ze zelfs enkele weken bewaren wanneer u ze op een koele en donkere plaats bewaard. 

Specificaties
Art.nr. sjalotten