Bio peen paars
Paarse biologische winterpenen. Heerlijk van smaak en uitstekend te verwerken in verschillende gerechten.
- De beste kwaliteit aardappelen
- Vóór 16:00 besteld, overmorgen in huis
- Gratis verzending: NL v.a. € 20,- / BE v.a. € 30,-
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
Biologische paarse peen kopen
De lekkerste penen koopt u eenvoudig en snel bij AardappelenBezorgen.nl. Wij bezorgen in heel Nederland en België. Wanneer u uw bestelling op werkdagen plaatst voor 16.00, heeft u uw bestelling overmorgen in huis.
Biologische paarse winterpeen
De paarse winterpeen wordt vaak gezien als een vergeten groente. Dit vinden wij natuurlijk ontzettend jammer! De paarse winterpeen voegt extra kleur toe aan uw gerechten en zijn ook nog eens ontzettend gezond.
Paarse winterpenen zijn namelijk rijk aan anthocyanine, dit is een antioxidant die, naast dat hij verantwoordelijk is voor de mooie paarse kleur ook ontstekkend remmend kan werken. Een echte superfood die eigenlijk niet mag ontbreken in uw keuken.
Paarse penen bereiden
De paarse peen kan op dezelfde manier bereid worden als de oranje, gele en witte variant. Let wel op tijdens het koken van deze kleurrijke wortel. Hij geeft namelijk af tijdens het koken. Bereid de paarse peen om deze reden apart.
Bereidingstijden voor de verschillende bereidingstechnieken:
- Koken: 20-25 minuten.
- Stomen: 35-40 minuten.
- Roerbakken: 10-12 minuten koken en 8 minuten roerbakken.
- Uit de oven: 40 minuten.
Winterpenen bewaren
De paarse winterpeen kan gemakkelijk een paar weken bewaard worden. Bewaar de penen op een koele plaats (12-15°C), maar niet in de koelkast. Wanneer u penen in de koelkast bewaard zijn ze gemiddeld maar 7 dagen goed.
Art.nr. | Paarse bio peen |
---|---|
Aanbevolen bereidingswijze | Koken, Oven, Roerbakken, Stomen |
Art.nr. | Paarse bio peen |
---|---|
Aanbevolen bereidingswijze | Koken, Oven, Roerbakken, Stomen |
Bewaaradvies | Buiten de koelkast |
Bewaartemperatuur | 12-15°C |
Biologisch | Ja |
Herkomst / boer | Goudswaard - P. van de Erve |
Kooktijd | 20 - 25 minuten |