Bio Kikkererwten
Met een nootachtige aroma kan deze peulvrucht voor veel verschillende gerechten worden gebruikt. Maak bijvoorbeeld uw eigen hummus met onze biologische kikkererwten.
- De beste kwaliteit aardappelen
- Vóór 16:00 besteld, overmorgen in huis
- Gratis verzending: NL v.a. € 20,- / BE v.a. € 30,-
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
Biologische kikkererwten kopen
Kikkererwten zijn peulvruchten en staan ook wel bekend als chickpeas. Deze erwten biologische geteelt, daarmee zijn de beter voor het milieu én voor uw gezondheid.
Bio kikkererwten
Biologische kikkererwten zijn een uitstekende bron van eiwitten, vezels en koolhydraten. Ze zijn ook rijk aan vitaminen en mineralen, zoals ijzer, magnesium en foliumzuur. Daarmee zijn ze populair onder sporters, vegetariërs en veganisten.
Deze peulvrucht kan op veel verschillende manieren worden bereid en gegeten. Zo kunnen ze toegevoegd worden in salades, stoofschotels en falafel. Maar mak ook eens uw eigen hummus, makkelijk en zeer smaakvol!
Bio kikkererwten bereiden
Het bereiden van biologische kikkererwten is eenvoudig, maar het kan soms lastig lijken. Kikkererwten hoeft u van tevoren niet te wellen. Wanneer de peulvruchten van een oudere oogst zijn, is het wel aan te raden om ze te wellen.
Bio kikkererwten koken
- Indien u de kikkererwten gaat wellen, was deze goed.
- Vul een pan met 1 deel kikkererwten en 3 delen water. Laat de pan tussen de 8 en 12 uur weken op het aanrecht.
- Na het wellen hoeft u het weekwater niet weg te gooien. Dit kunt u gebruiken als kookwater.
- Kook de kikkererwten gaar in 45 tot 60 minuten. Wanneer u de biologische kikkererwten wilt verwerken tot een hummus kunt u ze langer laten koken. Laat de erwten dan ongeveer één tot anderhalf uur koken.
Het bewaren van biologische kikkererwten
Wil je de biologische kikkererwten bewaren voor later gebruik? Laat ze dan eerst goed afkoelen en bewaar ze vervolgens in een luchtdichte container in de koelkast. Zo blijven ze tot wel vijf dagen vers.
Gedroogde kikkererwten kunnen lang bewaard worden, wel tot 1 jaar. Berg ze daarom op in een luchtdichte pot en in een koele, droge en donkere plek.
Art.nr. | Bio Kikkererwten |
---|---|
Aanbevolen bereidingswijze | Koken |
Art.nr. | Bio Kikkererwten |
---|---|
Aanbevolen bereidingswijze | Koken |
Bewaaradvies | Donker, Droog |
Bewaartemperatuur | Gekoeld |
Bewaartijd | 1 jaar |
Biologisch | Ja |
Kooktijd | 45 tot 60 minuten |