Een van de meest gegeten salades bij de barbecue moet toch wel de huzarensalade zijn. Deze salades zijn in overvloed te vinden in de supermarkt, maar zijn eigenlijk veel lekkerder wanneer u hem zelf maakt.

  • Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Spoel vervolgens de aardappelen goed af.
  • Vul een pan voor ongeveer 1/3 met water en een beetje zout. Kook de aardappelen gaar in ongeveer 10 minuten.
  • Kook ondertussen de eieren totdat ze hard zijn.
  • Laat de eieren schikken onder de koude kraan
  • Kook vervolgens de doperwten gaar in 5 minuten
  • Snijd vervolgens de augurk, de zilveruitjes en de sjalot fijn en doe deze samen met de hamblokjes in een kom.
  • Giet de aardappels af en stamp deze fijn met behulp van een aardappelstamper.
  • Schep de mayonaise en dijonmosterd bij de fijngestampte aardappelen in de pan en roer dit goed door.
  • Snijd 2 van de hard gekookte eieren in kleine stukjes enn voeg dit toe aan de fijn gestampte aardappelen.
  • Voeg de overige ingrediënten toe aan de aardappelen en breng de huisgemaakte huzarensalade op smaak met een beetje peper en zout.
  • Snij het laatste eitje in plakjes en gebruik dit als garnering

Bent u van plan om deze heerlijke huzarensalade te serveren tijdens de barbecue? Wij zouden het erg leuk vinden als u dit deelt op social media! Gebruik de #aardappelenbezorgen en tag ons (@aardappelenbezorgen.nl) in uw bericht!