• 150 gram rode linzen
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd.
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden.
  • 1 winterpeen, in blokjes gesneden.
  • 4 vleestomaten, in blokjes gesneden.
  • halve rode peper (optioneel), fijngesneden.
  • 800 ml kippenbouillon.
  • 2 tl gemalen komijnzaadjes
  • Olijfolie.
  • Scheutje kookroom.
  • Peper & zout

  • Fruit de gesnipperde ui aan in een grote soeppan met een klein beetje olijfolie.
  • Voeg zodra de gesnipperde ui glazig wordt de knoflook, het pepertje en de gemalen komijnzaadjes toe. Bak dit ongeveer een minuutje mee.
  • Voeg vervolgens de rode linzen, de wortel, de tomatenblokjes toe. Breng het geheel aan de kook. Vergeet niet om af en toe te roeren.
  • Laat de soep ongeveer 25 tot 30 minuten pruttelen op een laag vuurtje.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg een scheutje kookroom toe aan de soep.
  • Pureer de soep vervolgens in de blender of met de staafmixer.

Eet u liever helemaal vegetarisch? Vervang de kippenbouillon dan met bijvoorbeeld groentebouillon.

Bent u van plan om deze heerlijke rode linzensoep een keer zelf te maken? Wij zouden het erg leuk vinden als u dit deelt op social media! Gebruik de #aardappelenbezorgen en tag ons (@aardappelenbezorgen.nl) in uw bericht!