De Opperdoezer Ronde is niet zomaar een aardappel. Dit rondovale aardappeltje is een bijzonder streekproduct, wat door vele beschouwd wordt als een ware delicatesse.

Wij gebruiken dit aardappeltje om een heerlijke salade te maken. Niet een traditionele aardappelsalade, maar eentje met een twist.

  • 1 kg Opperdoezer Ronde.
  • 50 gram spekblokjes
  • 4 grote eieren.
  • 6 bosuitjes in dunne ringetjes.
  • 1 bosje bieslook.
  • 150 gram mayonaise
  • 75 gram yoghurt.
  • Peper & zout.
  • Boen de aardappelen schoon en kook ze in de schil klaar in ongeveer 20 minuten.
  • Snij de aardappelen zodra ze afgekoeld zijn in partjes.
  • Kook ondertussen de eieren totdat ze hard zijn.
  • Koel de eieren goed terug. Pel vervolgens de eieren en snij ze in stukjes.
  • Bak de spekblokjes in een droge koekenpan. Bak de spekjes goed uit en laat de spekjes goed uitlekken op een stukje keukenpapier.
  • Leg 3 steeltjes bieslook apart voor de garnering en snij de rest van het bosje in twee gelijke stukken doe dit in een maatbeker.
  • Voeg een klein beetje water toe aan de bieslook in de maatbeker en mix dit met een staafmixer totdat alles gepureerd is.
  • Zodra het bieslook/water mengsel een egale groene kleur heeft kunt u de mayonaise en yoghurt toevoegen.
  • Breng de dressing op smaak met peper en zout.
  • Mix het geheel nog een minuutje goed door zodat de dressing een egale kleur heeft.
  • Doe de aardappelen in een grote schaal, giet hier de bieslookdressing overheen.
  • Snij de overige 3 stengeltjes bieslook in dunne ringetjes.
  • Voeg de spekblokjes, de eieren, bosui en en bieslook toe.
  • Schep het geheel goed om en u kunt aan tafel.

Bent u van plan om deze heerlijke aardappelsalade een keer zelf te maken? Wij zouden het erg leuk vinden als u dit deelt op social media! Gebruik de #aardappelenbezorgen en tag ons (@aardappelenbezorgen.nl) in uw bericht!