Asperges zijn weer volop verkrijgbaar dus wordt het de hoogste tijd dat wij een heerlijk receptje met u delen. Er zijn verschillende recepten te vinden met dit witte goud, maar niks gaat boven de klassieker.

Wel een klassieker met een twist. Traditioneel worden de witte asperges geserveerd met beenham, krieltjes, botersaus en een geprakt eitje. Wij hebben er voor gekozen om het eitje zacht te koken. Zodat het eigeel zich heerlijk mengt met de boter.

  • 500 gram Krieltjes
  • 1 kg asperges
  • 150 gram beenham
  • 4 middelgrote eieren
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • Citroensap van een halve citroen
  • Peper & zout
  • Verse peterselie
  • Boen de krieltjes goed schoon en spoel ze goed af met water.
  • Vul een pan met ruim water en een beetje zout.
  • Kook de krieltjes gaar in 10-15 minuten.
  • Schil de asperges met een dunschiller en verwijder de kontjes. De schillen en de kontjes kunt u bewaren als basis voor een heerlijke aspergesoep.
  • Breng de asperges in een ruime pan met water en zout aan de kook.
  • De asperges zijn in ongveer 8 tot 10 minuten gaar
  • Draai uit gasformuis uit en laat de asperges nog ongeveer 10 minuten nagaren.
  • Kook in een steelpannetje de eieren in 4 tot 5 minuten half hard.
  • Smelt de boter in een steelpannetje.
  • Zodra de boter gesmolten is kunt u het sap van de citroen toevoegen
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de asperges, de krieltjes en de plakjes ham over de borden. Leg op ieder bord een gekookt eitje. Schenk op ieder bord een beetje botersaus.
  • Garneer de asperges af met wat vers gehakte peterselie.

Liever geen vlees? De beenham kunt u uitstekend vervangen door een stukje gebakken zalm.

Gaat u aan de slag met dit klassieke receptje? Wij zouden het erg leuk vinden als u dit deelt op social media! Gebruik de #aardappelenbezorgen en tag ons (@aardappelenbezorgen.nl) in uw bericht!