Zoete uien
Zoete uien zijn milder en zoeter van smaak dan ‘gewone’ uien en zijn op verschillende manieren te bereiden en te verwerken. Bestel hier uw gewenste hoeveelheid van de beste kwaliteit zoete uien gemakkelijk online.
- De beste kwaliteit aardappelen
- Vóór 16:00 besteld, overmorgen in huis
- Gratis verzending: NL v.a. € 20,- / BE v.a. € 30,-
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
Zoete uien
Zoete uien (ook wel sweet onion genoemd) zijn, zoals de naam al zegt, zoeter en milder dan een ‘normale’ ui. Dankzij de minder scherpe smaak zal deze ui bij kinderen meer in de smaak vallen dan een 'gewone' gele ui. Daarnaast bevatten zoete uien minder van het stofje dat ervoor zorgt dat u gaat huilen bij het snijden, de kans is groter dat uw ogen droog blijven bij het snijden!
Kenmerken van de zoete ui
De zoete ui heeft een gele tot lichtgele schil en is droog en stevig. De bol moet glad zijn met een gave en glazende schil, zonder al te veel losse vellen. Om de zoete ui schoon te maken snijdt u de onder- en bovenkant weg en verwijderd u de buitenste rokken. Vervolgens kunt u de ui op de gewneste manier verwerken.
Doordat de zoete ui dikke lagen heeft is hij erg goed geschikt om ringen van te snijden. Deze mooie uienringen kunnen vervolgens rauw gegeten worden, maar ook heel goed gefrituurd worden.
Herkomst zoete ui
Zoete uien komen voornamelijk uit Zuid-Amerika, de Verenigde Staten en uit Zuid-Afrika. Daar waren ze erg populair en werden ze dan ook erg vaak gegeten. De Romeinen namen de zoete ui mee naar Europa waarna de zoete ui ook in Europa alsmaar populairder werd. Vandaag de dag worden ze ook in Nederland geteeld, maar op beperkte schaal. Desondanks zijn zoete uien het jaar rond verkrijgbaar.
Net als prei, knoflook en bieslook behoort de zoete ui tot het geslacht Allium (oftewel de uienfamilie).
Zoete uien bereiden en verwerken
Zoete uien verlenen zich erg goed om te verwerken in een lekkere salade of op een broodje hamburger. Een zoete ui kan net als een gewone ui zowel rauw als gebakken, geroosterd of gekookt gegeten worden. Verwerk zoete ui bijvoorbeeld eens door de hachee, soep, in een omelet of op een pizza.
De zoete ui kan dus op diverse manieren verwerkt worden. Als u de zoete ui eerst wilt bereiden kunt u hem koken (10 minuten), fruiten/bakken (2 tot 4 minuten) of grillen (15 tot 20 minuten). U kunt er alle kanten mee op!
Zoete uien kopen en bewaren
Zoete uien koopt u bij Aardappelenbezorgen.nl in de gewenste hoeveelheid tegen de scherpste prijs. Kies voor 1, 2, 5 of 10kg van de beste kwaliteit zoete uien. Zoete uien kunnen gerust enkele weken goed blijven, zolang ze maar op een koele, donkere en droge plaats bewaard worden.
Art.nr. | Zoete uien |
---|---|
Aanbevolen bereidingswijze | Koken, Bakken, Grillen |
Art.nr. | Zoete uien |
---|---|
Aanbevolen bereidingswijze | Koken, Bakken, Grillen |
Bewaaradvies | Donker, Droog |
Bewaartemperatuur | Gekoeld |
Bewaartijd | Enkele weken |
Biologisch | Nee |
Jaarrond verkrijgbaar | Ja |
Kooktijd | 10 minuten |