GRATIS VERZENDING VANAF: NL € 20,- / BE € 30,-

Minimale bestelwaarde: € 7,50

SNELLE LEVERING

Vóór 16:00 besteld, overmorgen in huis

TOP AARDAPPELEN & SUPER SERVICE 

Snelle reactie op uw vragen via telefoon & mail

Geen gesjouw, Wij bezorgen aardappelen bij u aan huis!
Geen gesjouw, Wij bezorgen aardappelen bij u aan huis!
Witlof (500 gram)

Witlof (500 gram)

Witlof, ook wel Brussels lof genoemd, is een groente waar u heerlijke gerechten mee kunt maken. De meest bekende is waarschijnlijk witlof met han en kaas uit de oven, maar de mogelijkheden zijn ongekend. U besteld uw witlof al vanaf 500 gram.

Vanaf € 1,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
Omschrijving

Witlof kopen

Binnen ons assortiment vindt u witlof van de hoogst mogelijke kwaliteit. Enkel de mooiste stronkjes worden bij u thuisbezorgd. Witlof kopen doet u gemakkelijk en snel op Aardappelenbezorgen.nl. Wij leveren op ieder gewenst adres in Nederland en in België.

Witlof

Witlof, ook wel Brussels lof genoemd, is een heerlijke fris bittere groente die behoort tot het bladgewas. Deze bladgroente wordt in het donker geteeld. In het licht zou de krop van de witlof namelijk groen worden. 

Witlof bereiden

Witlof heeft van nature een wat bittere smaak die niet iedereen kan waarderen. De groente kan op verschillende manieren bereid worden en kan zelfs rauw gegeten worden. Heerlijk in een frisse salade met bijvoorbeeld mandarijnen.

Bereidingstijden voor de verschillende kooktechnieken:

  • Witlof koken: 12-15 minuten.
  • Witlof stomen: 13-16 minuten.
  • Witlof stoven: 8-10 minuten.
  • Witlof roerbakken: 2-3 minuten 

Witlof bewaren

Witlof kunt u 1 á 2 weken bewaren in uw koelkast. Wanneer u de groente 2 tot 5 minuten blancheerd is het ook mogelijk om het in te vriezen. Wanneer u de witlof bewaard in een goed afgesloten zak of bakje is de witlof ongeveer een jaar goed te houden. 

Specificaties
Art.nr. Witlof ( 500 gram )