Biologische Pastinaak
Pastinaak, een van de vergeten groenten. Een heerlijke groente die gemakkelijk en veelzijdig te bereiden is. Verkrijgbaar per halve kilo, 1kg, 2kg en 5kg.
- De beste kwaliteit aardappelen
- Vóór 16:00 besteld, overmorgen in huis
- Gratis verzending: NL v.a. € 20,- / BE v.a. € 30,-
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
Pastinaak, vergeten groente
Pastinaak is een eenvoudige groente die eruit ziet als een bleke wortel, hij valt dan ook onder de wortelgroente. Pastinaak wordt ook wel gezien als de voorloper van de aardappel. Toen de aardappel naar Europa kwam stopte men met het eten van pastinaak en vergat dat deze groente bestond. Inmiddels is pastinaak in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk weer een vast onderdeel geworden van de alledaagse groente. Bekende koks maken er zelfs weer de meest bijzondere en unieke gerechten mee.
Pastinaak bereiden
Pastinaak kunt u in principe op dezelfde manier bereiden als wortelen. Pastinaak kan zowel rauw als verwarmt gegeten worden en zowel met als zonder schil. Bereiding van de pastinaak kan op de volgende manieren:
- Stoven: 20 minuten
- Koken: 10 tot 15 minuten
- Stomen: 20 tot 30 minuten
- Grillen: 10 tot 15
- Oven: 20 minuten
Vooral gepureerd en door de soep is pastinaak een echte aanrader. Je kunt er zo goed als alles mee! Bestel pastinaak hier snel online en ervaar zelf het gemak en de veelzijdigheid van deze vergeten groente.
Pastinaak bewaren
Bij pastinaak is het belangrijk dat de schil heel is en dat hij niet ‘lekt’, dat duidt namelijk op verkeerde opslag. Het groen bovenop de pastinaak laat goed zien of de pastinaak vers is of niet. Hoe groener, hoe verser. Na aankoop kan de pastinaak het beste in de koelkast bewaard worden, eventueel bedekt met een licht vochtige doek om te voorkomen dat hij uitdroogt.
Art.nr. | Bio Pastinaak |
---|---|
Aanbevolen bereidingswijze | Pureren |
Art.nr. | Bio Pastinaak |
---|---|
Aanbevolen bereidingswijze | Pureren |
Bewaaradvies | In de koelkast |
Biologisch | Ja |
Kooktijd | 10 tot 15 minuten |