Goldmarie oogst 2023
De Goldmarie aardappelen in ons assortiment zijn te herleiden naar het biologische akkerbouwbedrijf van Peter van der Erve uit Zuid Beijerland. Dit vastkokende aardappeltje is vrij van onnatuurlijke hulp- en bestrijdingsmiddelen. Uitstekende kwaliteit en heerlijk van smaak.
- De beste kwaliteit aardappelen
- Vóór 16:00 besteld, overmorgen in huis
- Gratis verzending: NL v.a. € 20,- / BE v.a. € 30,-
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
Goldmarie aardappelen kopen
De biologische Goldmarie aardappelen die wij in ons assortiment hebben halen wij rechtstreeks bij Peter van der Erve. Hij runt in Zuid Beijerland een biologisch akkerbouwbedrijf.
Tijdens het groeiproces van deze aardappelen is er geen gebruik gemaakt van onnatuurlijke hulp- en bestrijdingsmiddelen. De Goldmarie aardappelen zijn van uitstekende kwaliteit en zijn heerlijk van smaak.
Biologische Goldmarie aardappelen
De Goldmarie dankt zijn naam aan de okerkleurige schil en het prachtige diepgele vruchtvlees. Daarnaast is de aardappel te herkennen aan de lang ovale vorm en gladde schil.
De Goldmarie is een midden aardappelras. Als de weersomstandigheden het toelaten worden deze aardappelen vanaf begin april tot eind april gepoot. Dit betekent dat de Goldmarie vanaf juli gerooid kan worden.
Goldmarie aardappel bereiden
De Goldmarie is een vastkokende aardappel die na het koken mooi heel blijft. Om deze reden kan de Goldmarie het beste omschreven worden als een vastkokende aardappel. De Goldmarie is het meest geschikt voor:
- Koken
- Bakken
De Goldmarie is een heerlijke aardappel om een keer te verwerken in een aardppelsalade.
Goldmarie aardappelen koken
Houdt er rekening mee dat een vastkokende aardappel een langere kooktijd heeft dan bijvoorbeeld een kruimige aardappel.
- Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar in ruim water.
- Zijn de aardappelen gaar? Giet ze dan af.
- Zet de aardappelen in de pan terug op het vuur en stoom de aardappelen in ongeveer 5 minuten droog.
Goldmarie aardappelen bewaren
Biologische aardappelen zijn over het algemeen minder lang te bewaren dan onze overige aardappelen. Wanneer u de aardappelen koel (8 tot 12 graden) en droog bewaard kunt u ze 2 tot 4 weken bewaren.
Art.nr. | goldmarie |
---|---|
Aanbevolen bereidingswijze | Koken, Bakken |
Art.nr. | goldmarie |
---|---|
Aanbevolen bereidingswijze | Koken, Bakken |
Aardappelsoort | Biologisch |
Bewaaradvies | Donker, Droog |
Bewaartemperatuur | 8-12°C |
Bewaartijd | 2 t/m 4 weken |
Biologisch | Ja |
Herkomst / boer | Goudswaard, Peter van der Erve |
Jaarrond verkrijgbaar | 8 maanden |
Kooktijd | 20 min |
Rijping | Middel |
Seizoen | Juli |