GRATIS VERZENDING VANAF: NL € 20,- / BE € 30,-

Minimale bestelwaarde: € 7,50

SNELLE LEVERING

Voor 16:00 besteld, overmorgen in huis.

TOP AARDAPPELEN & SUPER SERVICE 

Snelle reactie op uw vragen via telefoon & mail

Lees meer Toon minder

Linzen

Linzen zijn er in verschillende soorten en zijn veelzijdig, voedzaam, duurzaam en ultieme vleesvervangers. Doordat linzen van nature geen heel uitgesproken smaak hebben zijn ze erg veelzijdig te verwerken. U bestelt uw favoriete linzen hier gemakkelijk online tegen de laagste prijs.

 • GRATIS VERZENDING v.a.: NL €20,- / BE €30,- Minimale bestelwaarde: € 7,50
Van hoog naar laag sorteren

3 items

per pagina
 1. Franse berg linzen
  Franse berg linzen oogst 2020
  Vanaf € 1,25
 2. Groene linzen
  Groene linzen nieuwe oogst 2020
  Vanaf € 1,25
 3. Rode linzen
  Rode linzen nieuwe oogst 2020
  Vanaf € 1,25
Van hoog naar laag sorteren

3 items

per pagina
Lees meer Toon minder

Linzen

Linzen hebben een ronde/platte vorm en zijn de zaden van de linzenplant. Ze zijn afkomstig van de Vlinderbloemenfamilie en groeien in zogenaamde peulen. Bruine, groene, gele, oranje.. ze zijn er in allerlei kleuren. Doordat linzen van nature een giftig stofje bevatten worden ze enkel gedroogd of voorgegaard verkocht. Hier bij Aardappelenbezorgen.nl vindt u alleen gedroogde linzen.

Linzen komen oorspronkelijk uit Azië en Zuid-Europa waardoor u ze veel terugvindt in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Met name in gerechten als soep, stoofschotels, spreads en curry’s worden vaak linzen verwerkt.

De smaak van linzen

Over het algemeen hebben linzen geen sterke uitgesproken smaak. Dit maakt ze erg geschikt om in een groot aantal verschillende soorten recepten te verwerken. Toch is er verschil in smaak tussen de verschillende linzen. Zo hebben de oranje en rode linzen een zoete en nootachtige smaak waardoor die favoriet zijn bij veel mensen. Groene linzen zijn weer wat steviger en sterker van smaak terwijl bruine en zwarte linzen een meer aardse smaak hebben.

Gezonde eigenschappen van linzen

Hoewel linzen vroeger bekend stonden als voedsel voor de armen zijn ze vandaag de dag juist erg populair. Dit hebben ze te danken aan hun gezonde voedingswaarden. Linzen zijn namelijk rijk aan ijzer, eiwit en vitamines-B. Dit is ook een van de redenen dat ze populair zijn als vleesvervangers onder vegetariërs.

Linzen kopen

Linzen zijn er in verschillende soorten, zijn rijk aan goede voedingsstoffen en zijn veelzijdig te verwerken. Weet u al welke uw favoriet is? Bestel onze linzen hier gemakkelijk online in de gewenste hoeveelheid. Uiteraard tegen de allerlaagste prijs!