Frieslanders oogst 2020
De nieuwe oogst frieslanders. De aardappelen zijn afkomstig uit de Hoeksche Waard waar ze met de hand worden geraapt! Een heerlijke vastkokende klei aardappel die na het koken nog een beetje kruimig blijft op uw bord. Heerlijk om te schrappen of alleen even wassen.
- De beste kwaliteit aardappelen
- Vóór 16:00 besteld, overmorgen in huis
- Gratis verzending: NL v.a. € 20,- / BE v.a. € 30,-
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
Frieslanders kopen
De nieuwe oogst Frieslanders komt direct van de boer en wordt geteeld op de akkers rondom de Hoeksche Waard. Hier worden de eerste aardappelen nog met de hand geraapt. Het zijn aardappelen van uitstekende kwaliteit en zijn zeer goed van smaak.
De Frieslander aardappel
Deze aardappel heeft een mooie ovale vorm en heeft een lichtgele kleur. Doordat het een echte kleiaardappel is heeft deze aardappel een uitstekende smaak. De Frieslander staat bekend als een vroeg ras met een vroege knolzetting.
Frieslander aardappel bereiden en verwerken
De Frieslander aardappel is een vastkokende aardappel en verleend zich om op verschillende manieren klaar te maken. Zo raden wij aan om de Frieslander op een van de volgende manieren te bereiden:
- Koken
- Bakken
- Frituren
U kunt nog veel meer kanten mee op met deze aardappel. Zo is dit een heerlijk aardappeltje om bijvoorbeeld te poffen op de barbecue en is hij koud in een salade ook erg lekker.
Frieslanders koken
Een van de meestgebruikte manieren om aardappelen te bereiden is het koken ervan. Frieslanders kunnen het beste gekookt worden volgens deze stappen:
- Vul de pan voor ongeveer 1/2 met water en een beetje zout.
- Kook de aardappelen gaar in ongeveer 15 tot 20 minuten.
- Giet de aardappelen af en zet de pan met deksel terug op laag vuur.
- Laat de aardappelen dan nog ongeveer 10 minuten na garen.
Wanneer u liever voor een iets steviger aardappeltje gaat is de Bildtstar een prima alternatief.
Frieslander aardappelen bewaren
Wanneer je de Frieslanders koel (8 tot 12 graden) en droog bewaard kunt u ze redelijk lang bewaren. Het is dan zelfs mogelijk om de aardappelen 4 tot 6 weken goed te houden. Wij raden het niet aan om de aardappelen in de koelkast te bewaren. Door het vocht in de koelkast bederven de aardappelen juist sneller.
Art.nr. | Frieslanders |
---|---|
Aanbevolen bereidingswijze | Koken, Bakken, Frituren |
Art.nr. | Frieslanders |
---|---|
Aanbevolen bereidingswijze | Koken, Bakken, Frituren |
Aardappelsoort | Vastkokend |
Bewaaradvies | Donker, Droog |
Bewaartemperatuur | 8-12°C |
Bewaartijd | 4 t/m 6 weken |
Biologisch | Nee |
Herkomst / boer | Hoeksche waard / Zeeland |
Jaarrond verkrijgbaar | 10 maanden |
Kooktijd | 15 min |
Rijping | Vroeg |
Seizoen | Mei / juni |