GRATIS VERZENDING VANAF: NL € 20,- / BE € 30,-

Minimale bestelwaarde: € 7,50

SNELLE LEVERING

Vóór 16:00 besteld, overmorgen in huis

TOP AARDAPPELEN & SUPER SERVICE 

Snelle reactie op uw vragen via telefoon & mail

Geen gesjouw, Wij bezorgen aardappelen bij u aan huis!
Geen gesjouw, Wij bezorgen aardappelen bij u aan huis!
Flespompoen ( per stuk )

Flespompoen ( per stuk )

Flespompoen, ook wel bekend als de butternut squach, is te herkennen aan de lange peer- tot flesvormige nek. De pompoenen hebben een heerlijke zoete, nootachtige smaak.Ideaal om te verwerken in verschillende gerechten. De pompoenen zijn per stuk van 1 á 2 kg verkrijgbaar.

€ 1,99
Beschikbaarheid: Op voorraad
Omschrijving

Flespompoen kopen

De herfst is het ideale seizoen wanneer u graag flespompoenen wilt kopen. De zachte, vlezige pompoenen hebben een heerlijke zoete, nootachtige smaak die uitstekend verwerkt kan worden in verschillende gerechten. Uw flespompoen bestelt u eenvoudig en snel op Aardappelenbezorgen.nl.

Flespompoen 

Pompoenen zijn er in verschillende soorten en maten. Allemaal hebben ze een unieke en eigen smaak. De flespompoen, ook wel de butternut squash genoemd, is te herkennen aan de peer- tot flesvormige nek. De pompoen heeft een crèmekleurige tot beige schil. De schil van de flespompoen is vrij zacht. Hierdoor kunt u de pompoen met of zonder schil eten. 

Het bereiden van flespompoen

Men denkt vaak dat het snijden van een pompoen lastig is, maar dat is het niet! Was de pompoen en snijd de stengel van de vrucht af. Schil de pompoen of snijd de flespompoen ongeschild door de helft.

Haal met een mes of lepel de zaden uit de pompoen. De zaden worden over het algemeen niet gegeten. U kunt ze wel roosteren en verwerken in uw yoghurt of op een cracker. Snijd de flespompoen in stukken. 

  • Flespompoen koken: 10-20 minuten (afhankelijk van de grootte).
  • Roosteren in de oven: 20-25 minuten op 200°C.
  • Bakken: 15-25 minuten (op middelhoog vuur).
  • Stomen: 15-35 minuten.

Flespompoen bewaren

Flespompoenen kunt u gemakkelijk een tijdje bewaren. Het belangrijkste is dat u de pompoenen niet te koud bewaard. De ideale tempratuur is tussen de 10 °C en 15 °C.

Wanneer u meerdere pompoenen bij elkaar heeft liggen is het aan te raden om deze met enige regelmaat te controleren. Wanneer een van de pompoenen begint met schimmelen, tast dit de andere pompoenen ook aan.

Gesneden flespompoen kunt u enkele dagen bewaren in de koelkast. Het is wel raadzaam om de zaadlijsten en de pitten te verwijderen. Deze beschimmelen namelijk het snelst.

Specificaties
Art.nr. Fles pompoen